Jag tycker att det är lite komiskt att TS i denna tråd starkt motsätter sig investering och "föryngring" av sin förening (I detta fall i form av nya lägenheter/byggnad) men i sin andra tråd klankar ner på en annan medlem bara för att denne motsätter sig ett fönsterbyte (och istället vill renovera befintliga fönster).. :p
 
  • Gilla
  • Haha
Jocke Best och 5 till
  • Laddar…
B b8q skrev:
Nja, t.ex. inlägg #6 verkar ha trott att det handlar om att stycka av en bit mark - dvs skapa en ny fastighet.
Förvisso, men det rättades ju till med inlägg # 7 och 8.

Jag menar egentligen bara att det utan alltför stora ansträngningar gått att utröna vad som avsågs och att det därför är onödigt att märka ord, för då hamnar vi här i en metadebatt.

Edit: Skrev först att det klagats utan att förklaras, men där var faktiskt det första rättande inlägget föredömligt.
 
Redigerat:
Det förekommer att bostadsrättsföreningar bygger fler bostäder inom sin fastighet. Det kan till exempel gälla vindslägenheter eller omvandling av lokaler till bostad , men det kan även vara kompletterande byggnader. Föreningen måste ta reda på om detaljplanen tillåter nya byggnader och sedan söka bygglov.

Formalia för hur beslut fattas om tillbyggnader har beskrivits ovan, kvalificerad majoritet gäller. Beslut kan överklagas till hyresnämnden, som granskar att beslut fattats korrekt och att ingen missgynnas. Många projekt som planeras blir svårare och dyrare än beräknat så man bör planera noga. Detta kan man använda som argument om man är skeptisk.
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben och 2 till
  • Laddar…
Låter konstigt med en sådan liten vinst på 6-7lgh om det ligger i Sthlm. Kolla så att inte styrelsen har fingrarna för djupt ner i någon syltburk eller känner projekterarna lite för väl…
 
Låter som dålig vinst för ett helt nytt hus som behöver underhåll och allt. Men om det blir bra lägenheter så varför inte.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.