Vi har just nu hantverkare på plats som lagt om taket hos oss. Bytt pappen och därefter lagt tillbaka våra gamla tegelpannor som var i väldigt gott skick och original.
Hantverkarna har varit jätteduktiga men vår stora ångest just nu är att vi lät oss bli övertalade att det skulle sättas upp vindskivor. Huset är vitputsat 20-tal där putsen gick hela vägen upp till takpannorna på klassiskt vis. Nu sitter det istället stora röda (vårt färgval dock) plåtåbäken som helt tagit bort karaktären på huset, även om arbetet är väl utfört. Vi insåg inte vad vi gjorde...

Hantverkarna säger att det är ett väldigt stort jobb att ta bort det igen, lägga om pannorna och att det troligen gjorts stor åverkan i putsen när de skruvat fast plåtarna. Verkar som de inte är så pigga på att ta sig an det.

Tacksam för input om hur vi borde göra. Chansa på att återställa? Byggarna säger att putsen är i dåligt skick och rekommenderar det inte. Vi är dock riktigt ledsna över vad vi gjort med vårt hus. Vi har ansträngt oss mycket för att bevara och återställa husets karaktär (tex bytt till spröjsade fönster, dock gammal bild som är bifogad) och så gör vi en sådan här dundermiss.

Åsa
 
  • Vitputsat 20-talshus med originaltegelpannor på taket och spröjsade fönster, före vindskiveinstallation.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Kan du inte klämma in en färsk bild? Gärna närbild.
 
Hur gick det för er?
Vi har samma dilemma och funderar på att ta bort våra då det "förstör" husets utseende.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.