Intressant, är det en helt vanlig maskin ni har?Går i samma tankar som TS och men är rädd att allt kommer frysa sönder.

M MargaretaB skrev:
Vi har haft tvättmaskin i kallställd sommarstuga sen 1971, tror att vi nu är inne på den fjärde maskinen, och det är ingen av dem som har frusit. På hösten skruvar vi loss tillrinningsslangen från kranen samt lossar avloppsslangen från tratten den mynnar i. Båda slangarna vickas upp och ner och fram och tillbaka tills allt vatten runnit ut. Därefter öppnar vi den lilla luckan nedtill, där man plockar ut små metallföremål som lossnat under tvättning, och får ut en liten slurk vatten även där.
 
Ja, det är en vanlig maskin, visserligen toppmatad, om det kanske gör den ovanlig? Har dock svårt att se att det skulle spela roll. Whirlpool AWE 6516 heter den nuvarande, men den har som sagt var haft flera föregångare - har för mej att vi hade Cylinda i början - och det har aldrig varit något problem, trots att det ibland varit rejält kalla vintrar då det hänt att annat frusit (som t ex den gången vi glömt att vända uppochned på kaffebryggaren för att få ut det sista vattnet).
 
Kom förresten på att det även i min sambos släktstuga under många år stod en tvättmaskin som inte hade problem med att stugan var kallställd vintertid. Det var en kombinationsmodell tvättmaskin-torktumlare, men jag minns inte firmamärket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.