Vet inte om detta är rätt forumdel, men jag testar:

Har planer på att bygga en fejkad brunn i trädgården. Skall vara den typen med ett litet tak över och en hink som hänger i ett rep som man vevar ner i brunnen.

Vet inte vad denna typen kallas.

Har försökt leta på nätet, men hittar inget vettigt. Någon som sett några bra bilder, eller rent av byggbeskrivningar på något dyligt?
 
Hmm, där sa du något, en brunn, det hade ju varit ett kul sommarprojekt. Nu vet jag inte vad du har för omgivning, men jag hade nog satsat på en murad brunn och resterande i trä (tak och så). Jag tror nog det helt enkelt bara är till att börja bygga och se vad det blir utav det. Du behöver nog ingen ritning, tror iaf inte att bönderna på 1800-talet hade det :) . Lite tegel, bruk, trä, färg, spik, spikplugg, papp, en hink, lite rep och en vev.
 
Ja, det får väl bli att köra på frihand, tänkte mest att det kunde vara bra att se lite inspirationbilder. Man har ju sett hundratals såna där brunnar känns detsom, men nu när man VILL se en så är det nästan omöjligt att hitta.

Förresten, funderar på att låta gräs eller någon taklök typ växa på taket på brunnen, men hur fasen får man gräset/taklöken att ligga kvar egentligen? Så att det inte blåser bort vid första bästa vindpust? Eller regnar bort?
 
Torv på taket, kolla efter sedumtak

.Henrik
 
Här kan du se hur min brunn ser ut, klicka på bilden uppe till höger för förstorning:

Amatura Gardenia - Växthuset

Jag använde tryckimpregnerat virke och formplywood till taket och sedan har jag planterat taklök, sedum och andra torktåliga växter.

/Fredrik
 
martzen: Den såg fin ut, ganska precis som jag tänkt mig.

Har du lust att beskriva hur du konstruerat taket så att sedum m.m ska sitta kvar? Och vad du har som underlag för plantorna?
 
Hej

Jag gick ut och knäppte några närbilder:

http://www.amaturagardenia.com/bilder/HPIM0728.JPG
http://www.amaturagardenia.com/bilder/HPIM0730.JPG
http://www.amaturagardenia.com/bilder/HPIM0731.JPG

Jag har använt formplywood och tryckat virke (håller säkert i 10 år i alla fall).

Som du ser på bild nummer 3 har jag byggt "fack" med hjälp av smala ribbor av plywood. Dessa förhindrar att jorden rinner undan när det regnar.

Sedan har jag använt ganska lerhaltig jord just för att den inte "rinner".
Sedum & taklök trivs bra ändå.

Hoppas att du blev lite klokare :)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.