Müssli Müssli skrev:
Jag älskar tekniken och använder den dagligen. Det är klart att det går bra utan dessa hjälpmedel men livet blir inte lika enkelt. .
Senast igår stod jag på en pall och planterade om växter i akvariet när ljuset släcktes pga kväll. Lite lättare att be Google tända än att ta upp och torka händerna för att sedan knöla mig ner under bänken och trycka igång belysningen igen.
Jag vill helst styra själv när ljuset ska på eller av, med en intuitiv knapp som sitter där knappar brukar sitta. Verkar vara enklast och snabbast.
 
  • Gilla
Lärospånet
  • Laddar…
P
När belysningsknappen sitter fullständigt ointuitivt pga att en tidigare ägare av huset verkar ha placerat den med hjälp av tärningskast är det dock trevligt att ha lamporna styrda med ett trådlöst fjärrkontrollsystem. Då kan man mycket enkelt, utan att dra om några elektriska kablar, placera en intuitiv knapp där knappar brukar sitta.
 
  • Gilla
Bangan
  • Laddar…
O olskar skrev:
Hej,

Sedan en timme tillbaka hörs ett ihållande tjutande ljud i vårat hus. Det hörs i hela huset. Man kan inte lokalisera var dess ursprung är. Vi har stängt av all el och allt vatten utan förändring. Vad i hela friden kan detta vara?

Osäker i vilken del jag ska lägga detta, hjälp!
Ja men elen är ju på
 
K
Vi hade samma problem i vintras. Stängde av all el men det slutade ändå inte. Bröt huvudspänningen utan att det slutade. Till sist upptäckte vi att ljudet kom från en vattenradiator..
 
T Thomas_Blekinge skrev:
Jag vill helst styra själv när ljuset ska på eller av, med en intuitiv knapp som sitter där knappar brukar sitta. Verkar vara enklast och snabbast.
Det är ju tur att man själv kan välja hur man vill ha det. :cool:

En nyfiken fråga bara. På vintern när det är mörkt ute på morgonen, hade det inte varit enklare att ytterbelysningen släcks automatiskt efter man åkt iväg på morgonen? Det verkar onödigt att behöva åka hem och trycka på knappen när solen går upp. ;)
 
  • Gilla
Bangan och 1 till
  • Laddar…
P
För ytterbelysning använder jag skymningsreläer. Det kan ju hända att det är någon mer än jag som kan ha nytta av ytterbelysningen när jag har åkt hemifrån.
 
Detta problemet är ju löst på ett för trådskaparen pinsamt sätt så varför inte bara radera den?
 
P
Varför?
 
  • Gilla
Lilak
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.