Krille-72 Krille-72 skrev:
Jag kan bara klicka på de svarta bilderna så syns dom.
Jag har tidigare skrivit att det känns som att det inte är en riktig golvslipare som varit i farten. Jag håller fast vid min åsikt.

Samtidigt vill jag poängtera att jag inte riktigt gillar bilderna. När man tar sådana här skarpa närbilder så är risken stor att det avviker från det man faktiskt ser.

Testa gärna att ta en bild på er stortå och zooma in. Helt plötsligt ser man saker man aldrig sett förut.:crysmile:

Jag skulle därför önska att Ts kunde ta nya bilder ståendes. Helt utan zoom.
Då blir det lättare att se helheten.

Men om man nu ska ge sin åsikt efter upplagda bilder så ser det absolut inte bra ut och jag förstår inte riktigt hur firman kan försöka försvara arbetet?

Jag håller med dig, jag ska klippa tånaglarna och ta nya bilder senare när jag är hemma :)
 
  • Haha
  • Gilla
vickan11 och 4 till
  • Laddar…
Ta gärna bilder från när du står upprätt eftersom det är från det perspektivet som man utgår från.

Det är inte repor precis överallt utan värre ut mot kanterna så bevisligen går det att få bra annars hade det sett ut som skit överallt och inte här o där.

När jag slipade om ekparketten så provade jag flera olika hårdvaxoljor som var både ofärgade och pigmenterade, matt, blank och sidenmatt och den som hade vit pigment i sig gick fetbort för det vita lägger sig i alla små gropar/repor vilket iallafall jag inte tycker är snyggt.
Ska man färga in ljust som mörkt måste man vara extra noga vid slipning annars lägger sig pigmentet i reporna. Inget nytt problem men många tycks brista på den punkten. Man får informera kunden att det behövs extra slipning vid pigmentering och därefter får kunden avgöra om det är värt det.
Det spelar heller ingen roll vilken slags slipmaskin man använder om det är bandslip, excenterslip eller oscillerande sålänge man går tillräckligt högt med slippapper och inte slarvar.
Har läst att man ska dubbla sliptiden för varje finare papper man byter till och det ligger något i det för fint blir det när man gör så
 
Sedan är det bra att inte använda finare papper än 180 för då blir ytan för tät vilket medför att oljan lägger sig ovanpå istället för att krypa ner i trät. Då blir det lätt så att oljan tenderar att skrubbas bort på ställen som är mer utsatta för slitage.
 
J jerk skrev:
Sedan är det bra att inte använda finare papper än 180 för då blir ytan för tät vilket medför att oljan lägger sig ovanpå istället för att krypa ner i trät. Då blir det lätt så att oljan tenderar att skrubbas bort på ställen som är mer utsatta för slitage.
Detta är intressant då jag minns att jag läst något liknande för ett par år sedan när jag var ny på detta.
Samtidigt så har jag själv erfarenhet av att man kan slipa i princip hur högt som helst utan att det blir problem med att oljan inte går in och eftersom att man ska torka bort all överflödig olja så ska det inte bilda film ovanpå oavsett.
Vet att någon nyligen fick problem med sitt golv när det lades på för tjocka lager utan att torka bort överflödet.
Har själv slipat bord upp mot P500 och skärbräda till P2500 utan att det varit problem med att oljan inte sugs in så var kommer det ifrån att ytan blir för tät?:thinking:

Kanske kan det vara så att man minns fel och att det generellt bara är så att man inte slipar golv högre än P180. Vore intressant att hitta den texten i vilket fall
 
Kan ha att göra med oljan eller tiden?
Golvoljan ska du lägga på sen ska du kunna gå på efter någon timme igen, då ska det ha sugit i sig och torkat till viss del
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.