Har kollat runt lite på Modulenthus och vi är ganska nya på detta så uppskattar lite hjälp.
Nån som har erfarenhet av dom?
 
För tillfället har dom låång leveranstid på hus.
Dom har högst varierande kvalitè på sina snickare som färdigställer husen. De kommer från de mest skiftande länder inkl. Sverige, men få av dom stannar tillräckligt länge för att lära sig procedurerna vid fördigställandet...

Ett bra tips är att hålla in en bra slant innan allt är fixat på besiktningsprotokollet.
Vi fick en skada på golvet under frysen (frysen tryckte ner golvet på en golvskarv så att det blev 1 cm djup sättning i golvet där) så frysen kunde inte tas ut!! Vi erbjöds ersättning på 2000kr om dom slapp åtgärda det. Vi sa att vi ville ha mer och då "hotade" dom med att lägga om hela golvet i undervåningen (då golvet hänger ihop utan skarv i hela huset) och det skulle ju vara sååå jobbigt för oss.
Vi meddelade då att det var helt OK att dom la om golvet. Några golvläggare har vi dock inte sett av 3mån. efter inflytt.
Vi har dock hållt inne pengar som vi kan åtgärda det själva med.

// Jonas

.
 
väldigt tråkigt o höra att dom inte fixar till det som va sagt, men bra att ni hållt inne med viss betalning.
vilket hus har ni byggt?
 
Vi har byggt ett specialritat (ritat för området dvs flera likadana hus) kedjehus.
I övrigt tycker jag dom har hög standard och faktiskt ganska billiga priser för extrautrustning.
Överlag är vi väldigt nöjda.

// jonas

.
 
Sanoj_lidatorp skrev:
För tillfället har dom låång leveranstid på hus.

.
Jag vill inte påstå att 11-12 veckor är speciellt lång leveranstid på ett hus??!!
Vi gjorde leveransavrop i slutet av januari och skulle få vårt huset levererat den 12 april, men vi var tvungna att flytta det lite fram eftersom inte grunden skulle hinna klart.

Vi har varit jättenöjda så här långt i processen :)
 
Från leveransavrop till slutbesiktning hade Vi drygt 3 månader, vilket är ganska skapligt om man jämför med andra.
Det negativa med Modulent är ju att dom vägrar (stenhårt) med direkt kundkontakt, vilket kräver att säljaren kan varenda spik i konstruktionen. Det kan ju inte många säljare, vilket gör att den enklaste fråga kan ta en vecka att få besvarad.
Annars är standarden i Modulent väldigt bra, de flesta tillval är prisvärda, tyvärr hade vi väldigt svårt att välja vitvaror utanför Modulents prislista, så vi får fixa tvätt o tork själva.
Den största kvalitetsmissen vårt hus är golvet , Grabo Jive Ek som är standard i alla Modulenthus är inget vidare golv trots 14 mm tjocklek. Golvet, kommer från Polen tillåts ha en differans mellan parkettplankorna på 0,2 mm. Detta funderar man naturligtvis inte på innan golvet är lagt men väl efter. Och 0,2 mm känns under fötterna....
Men som i alla andra husbyggen så hänger det på husresaren/entreprenören i vårt fall blev vi lyckligt lottade med en mycket bra husresare, trots att firman heter Bowlingbyggarna, som har skött sig strålande !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.