Har skrivit ett köpekontrakt med Eksjöhus, och undrar nu vilken ungefärlig tid man kan förvänta sig att det tar från att vi skrev kontraktet till det är byggstart? Pratade med säljaren och han sa att ärendet skulle behandlas av länsstyrelsen angående miljön på något sätt(köpt tomten genom eksjöhus med) , plus att vi kanske( 3 tomter) var tvungna att uppföra ett pumphus. Detta menar han har sinkat ner takten. Men, hur lång tid kan man egentligen vänta?
 
Vi skrev kontrakt med Eksjöhus i augusti. Då köpte vi tomten också från Eksjöhus.
Hus leveransen är v. 10 (10 mars). Plattan är gjuten för ca en vecka sedan.
Nu har vi fått v. 25 som inlyttningsvecka av snickarna d.v.s midsommar.

Jag vet inte om det är lokala avvikelser och om det spelar någon roll hur många hus de har på gång.
Vår säljare verkar har mycket igång nu.

/TLA
 
Var i landet bygger ni och vilket kontor "tillhör" ni?
 
Vi tillhör Blekingekontoret.
Var bygger ni?

/TLA
 
Några veckor efter det att kontraktet är tecknat får Du bygglovsritningar och kan söka bygglov. Att få bygglovet godkänt kan ta allt från en till flera månader. Är det några frågetecken med miljön och behandling i länsstyrelsen kan detta försena väsentligt. Även uppförandet av en anläggning som pumphus, både om den är kommunal eller ni tre gör den gemensamt, kan försena.

När bygglovet är klart och Du fått lånen beviljade och tillställt tillverkaren säkerhet kan tillverkningen bokas in. Leveranstiden på materialet beror på hur stor beläggningen är. Flera leverantörer har idag 10 - 20 veckor, och även ännu längre, men vad Eksöhus har vet jag inte.

Grundarbetet påbörjas några veckor före det husstommen levereras och sedan tar själva uppförandet inlusive uttorkning 15- 20 veckor.


Således avsevärd tid från kontrakt till inflyttning, något som inte alltid framkommer när kontraktet tecknas. Tyvärr.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.