På landet skulle vi vilja ha totalt max 82 cm bänkskåp+bänkskiva+ben för att passa i höjd med ett fönster. Ikeas vanliga bänkskåp med 80 cm stommar går alltså bort. Är det nån som har haft samma förutsättningar och hittat en smart alternativ lösning? Funderade först på att använda överskåp till frys men de är bara 60 höga så det blir inte heller bra. I sista hand kan man förstås ta något annat märke (Epoq verkar tex ha 70 cm höga stommar) men vill helst slippa gå omväg via säljare.
 
Vanligtvis bygger man för fönstret, i ditt fall 8 cm. Inte perfekt men en arbetshöjd på 82 cm kommer kommer bli extremt låg och kännas väldigt obekväm om ni inte är väldigt korta
 
Kompisar byggde för vid första renoveringen, när det var dags fatt renovera igen så höjdes fönstret.
Så höj fönstret eller som i mitt kök, ett mindre fönster.

Protte
 
Alltså, vi vill ha denna låga variant. Vi har redan denna nu och det är lågt i tak, det passar oss bra med en lägre variant. Men vi behöver göra om pga få in lite fler funktioner.
 
Går drt inte att renovera befintligt kök?
 
Fulkemisten
Det går utmärkt att såga av Ikeas stommar i jämna 5-centimetersintervaller. Såga av i överkant med cirkel/sänk och skena/mothåll. Lägg på den avsågade biten kant i kant och borra igenom denna för nya hål, tänk på håldjupet, markera på borret med tejp. Klart. Snittyrorna behandlas förslagsvis med målarfärg eller silikon beroende på närhet till diskbänk och slabb. Välj till sist en lådkombination som passar den nya skåpshöjden. Eftersom du sågat av i jämna intervaller om 5 cm så funkar det.
 
  • Gilla
Hasse C och 1 till
  • Laddar…
D Dr Jumping Jack skrev:
Går drt inte att renovera befintligt kök?
Jo vi kommer återanvända det som går men vi får inte ihop det på bänkskåpssidan, det saknas 150 cm.
 
J jonaserik skrev:
Kolla in dom här [länk]
[länk] om det kan vara något som passar.
Hth tror jag skulle funka bra!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.