H Hannesen skrev:
Bra synpunkter! Just långvariga relationer är precis vad jag vill höra mer om. Men vad är det då som skiljer en "härlig kvalitetsugn" från en usel Husqvarna? Vad gör den "härlig"?

Med andra saker är det lättare, en härlig gjutjärnspanna är t.ex. tyngre och blir bättre med tiden till skillnad från en teflonpanna.
Det är ganska många saker som skiljer en "härlig kvalitetsugn" från en "usel Husqvarna" i vårt fall.

På Husqvarnan så trillade rattarna av efter några år, köpte nya men även dessa trillade av efter en tid. Samma dåliga plast = samma resultat. Svår att hålla ren, den såg sunkig ut ganska snabbt och känslorna för den svalnade betänkligt. Låg maxtemperatur, väsnades i onödan tyckte vi.

Den "härliga kvalitetsugnen": absolut som i nyskick efter väldigt många år, superfräsch. Perfekta reglage med exakt känsla, solid känsla i lucka etc. Perfekt avvägd upphängning till den solida luckan, känns lätt att manövrera. Klarar 300 grader för tex pizza inga som helst bekymmer. Litet orättvis jämförelse eftersom den har pyrolys men rengöring blir en barnlek och återställer till nyskick varje gång man kör det. Tysta fläktar, möjligen litet flås vid just 300 grader och inte minst pyrolys men överlag upplevs som tyst helt enkelt.

Prisskillnaden mellan den "härliga kvalitetsugnen" och den sunkiga Husqvarnan var överraskande liten, kanske 3-4 tusen på sin höjd.

En ren fröjd att laga mat i en riktigt bra ugn, det adderar enormt till affektionsvärdet. Jag tror den har många år kvar innan den börjar krångla och skulle den göra det så kan jag tänka mig att lägga en rimlig peng på att få den reparerad. Husqvarnan åkte till återvinningen utan pardon, kändes bara som "good riddance".
 
  • Älska
Hannesen
  • Laddar…
H Harald Blåtumme skrev:
Det är ganska många saker som skiljer en "härlig kvalitetsugn" från en "usel Husqvarna" i vårt fall.

På Husqvarnan så trillade rattarna av efter några år, köpte nya men även dessa trillade av efter en tid. Samma dåliga plast = samma resultat. Svår att hålla ren, den såg sunkig ut ganska snabbt och känslorna för den svalnade betänkligt. Låg maxtemperatur, väsnades i onödan tyckte vi.

Den "härliga kvalitetsugnen": absolut som i nyskick efter väldigt många år, superfräsch. Perfekta reglage med exakt känsla, solid känsla i lucka etc. Perfekt avvägd upphängning till den solida luckan, känns lätt att manövrera. Klarar 300 grader för tex pizza inga som helst bekymmer. Litet orättvis jämförelse eftersom den har pyrolys men rengöring blir en barnlek och återställer till nyskick varje gång man kör det. Tysta fläktar, möjligen litet flås vid just 300 grader och inte minst pyrolys men överlag upplevs som tyst helt enkelt.

Prisskillnaden mellan den "härliga kvalitetsugnen" och den sunkiga Husqvarnan var överraskande liten, kanske 3-4 tusen på sin höjd.

En ren fröjd att laga mat i en riktigt bra ugn, det adderar enormt till affektionsvärdet. Jag tror den har många år kvar innan den börjar krångla och skulle den göra det så kan jag tänka mig att lägga en rimlig peng på att få den reparerad. Husqvarnan åkte till återvinningen utan pardon, kändes bara som "good riddance".
Blir så nyfiken på vilken ugn du har nu...Vad heter den?
 
M MariaT75 skrev:
Blir så nyfiken på vilken ugn du har nu...Vad heter den?
Det är en Siemens IQ700 inbyggnadsugn i rostfritt, tillverkad i Tyskland:

https://www.siemens-home.bsh-group.com/se/supportdetail/product/HB76G1560S/46#/Tabs=section-manuals/

Vi gav ca 10.000 för den för 8 år sedan, ett bra pris tyckte vi. Enda tabben vi gjort var att glömma plocka ur stegar och galler innan pyrolys vid ett tillfälle så det blev blåkromaterat… enbart en estetisk detalj men litet retfullt. Inte brytt oss om att beställa nya stegar och galler men visst det går ju om man vill att ugnen ska se ut exakt som om den vore sprillans ny.
 
  • Gilla
MariaT75
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.