Hejsan
Vi funderar på att bygga på en tomt som vi har. Den ligger i ett enligt detaljplanen "Fritidshusområde". Man diskuterar nu om att söka om ändringa i detaljplan till ett åretruntområde. Vet någon om detta innebär någon skillnad?? Tydligen har man möjlighet att bygga större hus i ett "åretruntområde" till skillnad mot ett fritidshusområde, men någon annan skillnad??? ??? ???
 
Kontrollera att det finns vatten, avlopp och el året runt. Det är väl det enda kommunen i praktiken kan använda för att förhindra permanent boende.

Berit
 
Kolla så att ni får skriva er där... dvs att man får ha det som åretruntbostad.
??? ???
 
Ja, suck... För vår del innebar "planerna" ett totalt stopp på bygglov, tills man visste vad man skulle göra (har nu tagit 4 år). Utöver det har kommunen haft en massa bra idéer som att höja vägen med 1,6 meter. Ni kan även åka på gatukostnad (slipper vi i vår kommun, eftersom det fanns befintlig bebyggelse på tomten, men det skiljer sig åt). Vanligtvis är det även en tvångsanslutning till kommunalt VA när det kommer, vilket går på en liten peng, för vår del cirka 150 000:-.

Var vaksam när detaljplanen ställs ut och lusläs denna. Bygg så snart som möjligt är mitt råd om ni vill ha ett hus i storleken som tillåts nu. Avvakta är det värsta råd jag har fått!
 
Ska lägga till att det givetvis finns positiva saker med permanentbyggnad, såsom bättre kommunikationer, säkerhet i området, dagis etc.

För att inte bara vara negativ! ;D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.