Det pågår byggnadsplaner på en granntomt där detaljplanen säger att man får bygga ett enplanshus alterntivt ett 1 1/2 plans sutteränghus. Det finns ingen maxgräns på husets höjd.

Det förslag som vi nu förstår ligger inne för bygglov går utanför detaljplanen och man vill bygga ett suterränghus med källarplan (2,4m), våningsplan (2,4m) samt ytterligare ett halvplan.

"Tricket" för att få bygga detta "suterränghus" är att man kommer att placera detta 2 1/2 planshus rakt upp och ner på en plan tomt (som fylls ut till dess högsta höjd) och därefter tänker man fylla upp ditforslade massor mot källarplanet för att på så sätt att få det att bli ett suterränghus.

Man vill alltså gå ifrån detaljplanen och det gör man genom detta "trick".

Är det Ok att bygga ett suterränghus på det här sättet. Är inte tanken att man skall använda den här tekniken när det finns naturliga försutsättningar ¨för detta på tomten?

:confused: :confused:
 
De går ju inte runt detaljplanen genom att fylla upp massor mot väggen på bottenvåningen. De går runt det genom att bygga ett suteränghus på 2 1/2 plan istället för 1 1/2 plan som detaljplanen säger. Detta kan du klaga på....

Jag tror det är ok att bygga suteränghus genom att fylla upp massor.
 
Ja, jag instämmer med föregående inlägg. Att fylla upp massor mm för att få det per definition som ett soutteränghus skall vara ok, dock så kräver det ju ett marklov också då man förändrar höjden på marken.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.