27 326 läst · 290 svar
27k läst
290 svar
Bästa ketchupen?
Så, ett modernt kök har inte torkade örter på burk eller färdigmalna kryddor.AndersMalmgren skrev:
Enligt Google blev margarin vanligare än smör 1955 i Sverige, det var faktiskt tidigare än jag trott, jag gissade på 70 talet. Men ändå långt senare än 1869. Jag tror ni förstår min poäng, produkter som ketchup och margarin har ingen plats i det moderna köket.
Edit: inte heller pulversås, torkade örter på burk eller fördrigmalen krydda på burk, osv, osv. Se kanalen länkad ovan rolig nostalgitripp!
Ett modernt kök har en egen balkongodling med allt där?
Renoverare
· Stockholm
· 18 199 inlägg
Lite översittarfasoner, @AndersMalmgren ? Förmodar att du inte köper ditt smör heller, för det stånkar du väl fram till varje frukost?
Men det du egentligen beskriver är ju ett gammaldags kök, där man håller sig till svensk husmanskost och är glad med det. Man odlar det mesta och håller sig till det man har lokalt.AndersMalmgren skrev:
Numera i ett modernt kök... kan det vara engelskt till frukost, svenskt till lunch, indiskt till middag och sedan nåt annat lite mer valfritt inom familjen till kvällsfikat.
Finns inget "modernt kök" som undviker kryddblandningar, eller torkade örter - du missade för övrigt frysta örter
Vi odlar för övrigt, örter för husmanskost hemmavid, en extra touch på vissa måltider. Men det räcker inte långt.
Renoverare
· Stockholm
· 18 199 inlägg
Man kan ju köpa de flesta örter man inte använder dagligen i kruka. Eller dylikt. Vi äter iof mest ute på krogen så behöver inte ha så mycket hemma. Vi har basilika, persilja, koriander typ.L larka742 skrev:Men det du egentligen beskriver är ju ett gammaldags kök, där man håller sig till svensk husmanskost och är glad med det. Man odlar det mesta och håller sig till det man har lokalt.
Numera i ett modernt kök... kan det vara engelskt till frukost, svenskt till lunch, indiskt till middag och sedan nåt annat lite mer valfritt inom familjen till kvällsfikat.
Finns inget "modernt kök" som undviker kryddblandningar, eller torkade örter - du missade för övrigt frysta örter
Vi odlar för övrigt, örter för husmanskost hemmavid, en extra touch på vissa måltider. Men det räcker inte långt.
Japo. Och då proteinet kommer med ketchupen kan man skippa köttbullarna till snabbmakaronerna.L Lärospånet skrev:
Mycket tidseffektivt.
Själv gillar jag Felix osötade ketchup. Men används med måtta.
Förstöra vitlöken med ohyra från trädgården?! Mycket märkligt...AndersMalmgren skrev:
AndersMalmgren skrev:
Så du predikar om vad man ska ha i ett modernt kök. Men....
"Vi äter iof mest ute på krogen så behöver inte ha så mycket hemma"
Ridå.
Felix har en sockerfri ketchup utan sötningsmedel och socker!
Den är faktiskt väldigt god. Annars är jag inte någon ketchup-människa heller. Gör väl av med en flaska om året kanske
https://www.willys.se/produkt/Tomatketchup-Osotad-101288271_ST
Den är faktiskt väldigt god. Annars är jag inte någon ketchup-människa heller. Gör väl av med en flaska om året kanske
https://www.willys.se/produkt/Tomatketchup-Osotad-101288271_ST
Renoverare
· Stockholm
· 18 199 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 199 inlägg
Hävdar fortfarande att det inte finns någon maträtt som blir bättre med Ketchup.
En bra korvmoj, tex Gunters har ju egen sås på körven. osv
En bra korvmoj, tex Gunters har ju egen sås på körven. osv
Medlem
· Västernorrland
· 10 632 inlägg
Smaken är ju som baken, delad och tur är väl det för hur skulle annars ketchup tillverkarna överleva?
Tur och tur. Jag tror att en del skulle se deras död som en välsignelse.S Stefan1972 skrev: