Vi renoverar en 50-tals skärgårdsstuga. Golvet på hela bottenplanet inklusive badrum är massiv 40mm granplanka (26cm bred).

Drömmen vi haft är att ha det lutade ljusa grangolvet synligt i badrummet men vattenskyddat. En trä-artesan har föreslagit att man kunde sätta epoxy med glasfiberväv - skulle bli genomskinligt och man skulle se det fina grangolvet genom epoxyn. Epoxy-ytan skulle glasfibras upp ca 6-10cm längs med väggarna så det finns ett skydd ifall vatten rinner mot väggarna. Och något i epoxyn som skapar halkskydd.

Vi kör med badkar + duschdraperi så utgångspunkten är att det inte borde komma massa vatten på golvet förutom om någon olycka sker.

Har någon erfarenhet av denna typens golv i badrummet?
Stugan lever (klassisk trästuga) och blir kall på vintern så golvet lever också på något plan. Exakt hur mycket är svårt att säga i detta skede. Finns det risk att epoxyn går sönder (tex i rummets hörn osv)? Eller borde det håller rätt bra?

Om epoxy är riskabelt - andra förslag på behandling av trägolv i badrum? Badrummet innanom balkarna på fotot

Renovering av badrum med öppet träregelverk, isolering synlig och en vit dörr inomhus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jag älskar oxå trägolv men inte i badrum, det är att be om problem och det finns ingen lösning som ett försäkringsbolag skulle godkänna om en skada sker.
 
Så länge man inte tror att försäkringsbolaget ska täcka skador så går det nog bra.

Metoden i sig är liknande den man använder vid strip-byggda kanoter/kajaker och de tål ju uppenbarligen vatten.

Fördelen med ett genomskinligt ytskikt är att du kommer att se eventuella skador på träet rätt fort - eftersom att fuktskadat trä byter färg/utseende. Det som eventuellt oroar mig är att du kapslar in bara en sida av brädan, men samtidigt möjliggör det ju uttorkning nedåt.
 
En liten fundering kring kanot/kajak så är dom lösa att röra sig som dom vill.
Lägger man epoxi på ett golv så låser man väl bräderna som måste kunna röra sig med tanke på varmt, kallt, fuktigt och torrt.
Bräder som rör sig kan ha rätt stora krafter som tvingar eller bryter i epoxin.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.