Vad skulle ni säga är ett normalstort badrum för en 4-personers familj. Idag är vi två vuxna och två småbarn (flickor). Men barn växer ju som bekant... och vi vill kunna bo i detta tills de flyttar.

Räcker 6m2?

Utöver det har vi (kommer vi ha) gästtoa+handfat på markplan samt dusch och liten toa i källaren.

 
Hej vi har i nuvarande hus ett badrum på ca 4 kvm och en toa med ducsh på ca 3 kvm vi är 4 st. Men det är i minsta laget så i nya huset blir det ett badrum på 9 kvm och toa med ducsh på 3,5kvm. Hoppas det gav något ???
Malin
 
Jag tror att det viktigaste är att man har 2 duschar/toaletter, inte hur stora de är.

Men stort är ju alltid trevligt om man har möjlighet, vi har 9kvm badrum plus gästtoalett plus dusch i tvättstugan. 9kvm är härligt, man får plats med både badkar och dusch, dubbelhandfat om man vill samt toalett. :)

Frågan är väl vad man måste avstå för det större badrummet. I vårt fall var det en korridor och 4 inbyggda garderober, vilket betyder att vi inte har några inbyggda garderober/klädkammare alls utom i källaren (och inte där heller ännu...) inte helt praktiskt, men man får hitta på andra lösningar. Det gäller att prioritera! ;D
 
Vi har idag ett badrum på 6kvm, samt en toalett och handfat uppe. Då våra barn snart är tonåringar så är det dax att sätta in en dusch till uppe. Samt så håller jag på med ett relaxrum i källaren med badkar.

Man vet ju själv hur det var när man var tonåring.. ;)
Så när 4 personer skall upp samtidigt och alla skall duscha så kvittar ju storleken på badrummet.Men två duschar är nog att rekommendera minst.
 
Vi har nu en toa/dusch på ca 3.5 kvm. Då vi nyss fått barn inser vi att det inte räcker till med skötbord och alla prylar. Om några år blir det kö också när tonårstjejen ockuperar badrummet.
Vi har precis börjat på ett utbygge som ska inrymma ett badrum på 15kvm med dusch ,bad och dubbla handfat.
Dessutom blir det en tvättstuga på 9kvm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.