S
I InsidersUnited skrev:
Jag har byggt hyresrätter i "fina" villaområden. I början var det en tant som gick runt och försökte samla in underskrifter för att stoppa det. Hon sa att det skulle flytta in alkoholister, narkomaner och massa invandrare....

Den största gruppen som vi hyrde till var äldre människor som redan bodde i området, de var tacksamma att de äntligen kunde sälja sina stora hus med stora trädgårdar och ändå kunde bo kvar i närområdet istället för att flytta till närmaste stad, där det fanns hyresrätter. I deras gamla villor flyttade det in många barnfamiljer som gett nytt blod åt området. Och den lilla restaurangen kan nu ha öppet året runt .
Du är ett föredöme fler i din bransch borde ta efter.
 
  • Gilla
Huggabuggaa och 1 till
  • Laddar…
Unikt namn
Niclas Gustafsson Niclas Gustafsson skrev:
man försöker pusha för att lösa upp problemet med MÄNNISKOR som vägrar att ens försöka passa ihop.
Gör man det?

Jag tror det är en naiv syn på saker och ting.
Det behöver inte vara mer komplicerat än att det är en bra affär att exploatera villaområden med hyresfastigheter.

En villatomt billig.
Det finns troligen gott om gator att parkera på, så man behöver inte slösa kvadratmeter på p-platser.
Vatten och el är framdraget.
M.m...

Bråkar villaägarna drar man rasistkortet (som du precis gjorde).

Girigheten är en av de större drivkrafterna.
makhno_ makhno_ skrev:
Det här är en av de bästa agumenten mot att låta bostadspriserna att stiga som de gjort. Folk som är lite snåla och inskränkta hölls tidigare i schack av sociala konventioner och fick inte med sig så många eftersom rätt få har den oroliga och rädda personlighetsyp som krävs för att bli illa till mods av att människor är olika.

Skenade bostadspriser har gjort att människor som inte är fördjävliga mer eller mindre tvingas tänka på det sättet. Toleransen och medmänskligheten går då i botten för folk har inte råd att vara rimliga. Bara risken att någon tänker är värt miljoner. Tidigare hade avvikelserna accepterats med en axelryckning. "Anders är lite galen med alla sina bilar och det ser fördjävligt ut men ingen tar ju skada"

  • Grannen har trasig bil uppställd på tomten... ajajaj anledning till bråk dålig stämmning och utfrysning.
  • Behövande av något slag behöver skydd eller vård i närheten... ajajaj priserna sjunker stoppa, stoppa
  • Folk med fel klädstil eller intressen flyttar in... ajajaj wt människor sänker värdet på fastigheter
  • Människor med fel hårfärg bor i området... ajajaja

Höga och stigande bostadspriser är verkligen kartan till ett skitsamhälle!
Jag drar inte samma slutsatser som du.
Men visst kanske man förväntar sig en annan nivå på sina grannar om man slantat 10miljoner för 650kvm tomt och det man ser från köksfönstret är grannens gräsmatta istället för sin egen.
Jämfört med om alla tomter är 3000kvm och man i "värsta fall" får låta skogen växa upp och skymma Anders bilkyrkogård.

Den stora fördelen med villor jämfört med lägenheter (som jag ser det) är ju att man kan umgås med sina grannar när man vill, utan att vara tvungen att höra när dom klampar runt i köket mitt i natten eller spolar toaletten.
Lagom distans gör att man kan uppskatta varandras bra sidor, eftersom man sköter sig lite extra när man är ute och socialiserar.
Tvingar vi ihop folk för tätt utan att ta hänsyn till det så kan det bli gnissel.

Man flyttade inte till hus för att bli granne med ett hyreskomplex, det är naturligt att folk knorrar om det riskerar bli så.
Dels är man rädd att livsinvesteringen ska bli värd mindre, men även att de lugn man betalade en ordentlig slant för att flytta till även riskeras.

Givetvis går det att bygga hyreskåkar utan att sabba villaområden helt, men då får exploatören potentiellt göra avkall på lite vinst.
Det kommer antagligen inte ske om det inte är några tanter och gubbar som gnäller och bråkar lite...
 
  • Gilla
Mantas6 och 1 till
  • Laddar…
D Daggen79 skrev:
Bor mitt i ett radhusområde där vår närmsta granne är en bebyggd tomt. Där vill de riva och smälla upp ett hyreshus. Marken är rätt dålig här då sättningar lätt kan ske. Vi hade 18 cm från sida till sida innan vi fixade till det. Risken är ju nu ifall de får ok så kan de ske mer sättningar om de fixas och sprängs.

har byggarna skyldigheter eller finns det det någon säkerhet för oss så vi inte står där med ännu ett snett hus igen...
En mark med mycket sättningsproblem, 18 cm skrev du, det är nog bara lerjordar som kan pressas ihop så pass. Med 18 cm differens förstår jag det som att det bör vara störs skillnader i djup på leran. Enda risken för sprängning är om grannfastigheten har berg då. Men kräv att de som bygger bekostar en oberoende kontroll och inhämtning av ert hus före och efter. Och som tidigare, skriftliga garantier för att de åtgärdar skador och sättningar.
 
  • Gilla
MrAnte och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.