G
Hej!

vi köpte ett hus och flyttade in i början av april.
Huset var besiktigat och enligt besiktningsmannen var det risk för vattenskador pga åldern då mattan börjat släppa på vissa ställen, men inget skada då. igår hade vi en besiktningsman på besök som konstaterade att vi har en vattenskada i badrummet.

vi har pratat med Anticimex där förra ägaren varudeklarerade huset och tecknade en försäkring. Samt Länsförsäkringar som är vårat bolag, men inga vill ansvara för kostnad av tät/ytskikt utan enbart för skadan. Har vi som konsumenter någon möjlighet att kunna få ersättning för ytskikt och tätskikt när badrummet måste göras om ?
 
Skulle tro att det är noll chans då det verkar ha passerat ”bäst före datum” vilket även påpekats.
 
När vi flyttade in i vårt Varudeklarerade hus ställde jag mig bokstavligen i en vattenpöl från en läckande toalett. Folksam misstänkte fukt genom väggen ut i angränsande hall. Pga att det var gammalt blev det åldersavdrag. Säljarens försäkring gick in så säljaren tog självrisken på några tusenlappar medan vi fick ett litet avdrag men i övrigt fick betala helt nytt golv, väggbeklädnad, toa och handfat. Gick på runt 10.000 trots att vi valde billiga material (är bara en liten gästtoalett). Surt, men så är det.
 
Nej, är teknisklivslängd uppnådd så är tätskiktet helt avskrivet och avdragen för dessa är 100% (ingen ersättning)

Skulle det säg vara 7-8 år gammalt hade ni fått ersättning minus åldersavdrag givetvis..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.