Vet nån var man köper denna typ av staketstolpe med infrästa spår?
Vit staketstolpe med infrästa spår monterad vid en balkong mot en vit husfasad.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Såg att det finns från jabo färdiga stolpar men den kostade 600:- typ. Har du en handöverfräs så är det lätt fixat om du köper vanlig limträpelare. Du får säkert 3 stolpar för samma pris om du gör det själv. Har du ingen handöverfräs så kan du säkert hyra. Kör med fasfrässtål tror ja det heter, det är enkelt å fort går det (y)
 
  • Gilla
Kludden33
  • Laddar…
Vad för handöverfräs ska man ha till detta?
 
Får man länka till olika sidor på det här forumet? Annars googla handöverfräs så kommer det upp en massa alternativ. De e kanske lite dyrt att köpa en enkom för att fixa några stolpar men det går att göra mycket kul med handöverfräs. Annars som sagt hyr en. Googla oxå fasfräs så kommer det upp nått altertiv med ett kullager på. Kör du med en sån kan det inte bli fel.
 
Ja klart du får länka
 
Ok köper den men fräsningen ser ganska bred och djup ut på bilden jag tog, funkar de?
 
U
R Rolle85 skrev:
Ok köper den men fräsningen ser ganska bred och djup ut på bilden jag tog, funkar de?
är de stolparna du fotade dina egna? Då kan du ju mäta fasen och köpa frästål som har rätt dimension. Länkade fasfräs har en arbetslängd på 15mm vilket är maxbredden på den fasade ytan
 
Jorå du ställer bara hur djup du vill köra på själva fräsen så då kan du testa dig fram på typ en 45x95 vad du tycker ser snyggt ut. Sen när du vet hur långt på stolpen som du vill ha fasadkant på så kan du antingen mäta ut det med penna och köra på frihand men det kan va ganska lätt hänt att man råkar köra för långt. Så då kan du istället ta två brädbitar och använda som anhåll som du sätter fast med tvingar. Så om du till exempel vill att fasningen skall börja 200mm upp på stolpen så sätter du fast ena brädbiten där och så kanske du vill att den skall sluta 150mm från stolpenstopp så sätter du en brädbit där med tvingen. På så sätt kan det inte råka bli så att du kör förlångt. Värt att tänka på oxå är att testa att köra fräsen från höger till vänster å vice versa då kommer du märka att åt ena hållet går det mycket enklare och åt andra vill fräsen nästan dra sig själv fram, testa å se så märker du åt vilket håll du ska föra fräsen åt för att det ska gå så enkelt som möjligt.
 
Aha kanon tack för alla tips!
 
Sorry kopplade inte först vad du menade när du frågade om det frässtålet funkar. Men nog tror jag den ska funka är svårt att se hur mycket det är på bilden där. Annars får du gå upp i storlek som swetox skrev. Ja då ingen fara bara kul att kunna hjälpa till.
 
Försöker finna en film där de gör stolpar och vilken fräs man ska ha!
 
Har inte hittat nån där dom gör stolpar men här ser du ju hur de funkar å klickar du fram till 2:57 så ser du hur de blir när man kör me ett sånt stål. Sen e de bara storleken på fasningen du/ni måste bestämma er för å sen hitta ett stål som passar.
 
Undrar du de fräst stolparna? som att de i början och slutet planat ut successivt på frihand.
 
R Rolle85 skrev:
Undrar du de fräst stolparna? som att de i början och slutet planat ut successivt på frihand.
Formen på spåret blir ju sådan automatiskt när du stannar/lyfter bort fräsen; frässtålet är ju runt när det snurrar så att säga. Så precis som skrivits ovan är det bara att köra med fulldjup mot ett stopp, stanna o sen lyfta bort. Startstoppet 'backar' du in mot lite försiktigt (för att inte få utslag pga fel fräsrotation kontra riktningen du för fräsen )...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.