Vi har för avsikt att sätta komposit sten i vårt nyrenoverade kök. Vi var i kontakt med tre olika leverantörer med väldigt olika prisbild. Vårt val föll till slut på Granitop. Vi fick kontakt med dem via en lokal kakelfirma som agerar ÅF.

Kontakten med dem inledningsvis gick bra förutom att de var tvungna att mäta 3ggr innan de var nöjda. De skyllde på att köket var ”felmonterat”. Tredje gången gick det vägen. Vi fick, efter mätning, en ömsesidigt undertecknat beställningsunderlag och efter det en mailbekräftelse på mått mm.

Efter detta blev jag uppringd av kakelfirman som sade att de sänder ”fakturan” som måste betalas. Vi diskuterade handpenning o de ville ha 50% upfront. När fakturan damp ned i mailkorgen var den på 100% av beloppet.

Det är ju minst sagt ett litet udda tilltag. Dessutom saknar vi ett ömsesidigt avtal mellan oss och Granitop. Känns lite shaky o betala så pass stor del i handpenning utan avtal...

Är det någon på forumet som har erfarenheter av Granitop o kan dela dessa?

tacksam för input!
 
S
Skulle aldrig betala hela belopp i förväg.

Har ni skrivit på beställningen till kakelfirman eller Granitop? Och varifrån kommer fakturan?
 
Vi har skrivit på en beställningsbekräftelse på mätningen till Granitop. Dock ej något avtal som reglerar handpenning, leveranstid, betalning mm. Fakturan är från Granitop.

Nej, det blir ingen affär om de inte kan presentera betalningsvillkor och leveransvillkor.

S sinuslinus skrev:
Skulle aldrig betala hela belopp i förväg.

Har ni skrivit på beställningen till kakelfirman eller Granitop? Och varifrån kommer fakturan?
 
S
Okej, låter som sund inställning.
En fundering. Du skriver att kakelfirman agerar ÅF men då borde avtalet och fakturan vara via dem och de står för risken.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.