Håller på att se över köket i sommarhuset och vill gärna få upp en bänkskiva framför fönstret. Den kommer bli ca 220 lång och vill egentligen INTE ha något stödben eller liknande som syns. Finns någon lösning?

Det går att sätta lister att vila på, på kortsidorna och en bit baktill (men inte precis framför fönstret då där också element finns). Hur lång bänkskiva klarar av att ”hänga fritt”. Det kommer ju troligen bli så att ett barn vill klättra upp där och sitta så den behöver ju hålla för lite viktig i alla fall. Skulle ev kunna bygga dit två smala underskåp så den fritt hängande utan bara blir 120 men är inte jättesugen på det....
 
Vilken typ av element - vatten eller el ? Om det är El, så finns ju möjligheten att lite lättare ta bort radiatorn och sätta upp lite kraftigare konsoler för att sedan återmontera radiatorn. Blir ju svårare, men inte helt ogörligt med en vattenradiator. Tänk också på att det troligen behövs någon form av galler för att varmluften från radiatorn ska kunna stiga upp förbi fönstret.
 
Redigerat:
Det är vatten dessvärre så de meckar vi inte med så enkelt... Kanske bara ska bygga två enklare skåp undertill.

Hur menar du med galler? Nu sitter ju ett fönsterbräde på 75-80 höjd, bänkskivan hamnar på 90, vi gör nog lite utsåg för foder men det kommer ju bli en glipa på runt 7 cm ändå. Fönsterbrädet är i marmor och har en gammal utdragbar ventil undertill (ser ut som en liten byrålåda i stål). Vi låter nog hela den konstruktionen vara tills vidare...
 
S Smynta skrev:
Hur menar du med galler?
Den invändningen gäller bara om bänkskivan sitter dikt an mot fönstret utan fönsterskiva, så bortse från det i mitt inlägg.
 
  • Gilla
Smynta
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.