2 228 läst · 18 svar
2k läst
18 svar
Hur serverar ni maten hemma?
Sida 1 av 2
Jag kliade mig i huvudet lite när jag nyss insåg att vi har väldigt få trevliga serveringskärl i vårt hus. Eller rättare sagt; inga alls. Oftast serverar vi oss (två vuxna och två barn 7/8 år) direkt från kärlen på spisen. Ibland (som idag när jag är hemma och har maten klar till familjen som kommer om några minuter) ställer vi fram gryta/kastrull/panna på korkunderlägg på bordet. Jag inser nu att båda varianterna är svintråkiga och genast behöver förbättras.
Hur gör ni? Till vardags så att säga.
Hur gör ni? Till vardags så att säga.
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 588 inlägg
Vi lagar oftast mer mat än som går åt, så att vi slipper laga mat nästa dag.
Så vi serverar oftast i glaslådor så är det bara att sätta lock på och in i kylen.
Så vi serverar oftast i glaslådor så är det bara att sätta lock på och in i kylen.
Lägger alltid upp på tallrik. Vissa grejer som såser och sånt kan finnas på bordet dock, beror lite på.
Jag försöker minimera springet mellan spisen och bordet, emedan maken sitter i rullstol och behöver ytterligare hjälp vid matbordet. Vi använder oftast en elektrisk varmhållningsplatta. Kastrullerna få vara serveringskärl, men stekpannan blir kvar på spisen. Särskilda serveringskärl finns inte. Vi är gamla och har inga barn hemma.
Det gäller att få allt att fungera så smidigt som möjligt: Det är väl huvudsaken i de flesta familjer, före allting annat.
Det gäller att få allt att fungera så smidigt som möjligt: Det är väl huvudsaken i de flesta familjer, före allting annat.
Men är det inte lite charm i det då? Att man tillsammans deltar i måltiden och dessutom kanske får ner tempot på själva ätandet lite. Vår familj har förmånen att kunna äta tillsammans morgon och kväll nästan alla dagar, det vill jag gärna ska fortsätta även när barnen blir större. Men det lär inte hända om måltiden fortsätter att vara reducerad till att skyffla in föda från en färdiglastad tallrik.P para skrev:
Vi äter ju tillsammans ändå bara att alla får köa lite vid spisen först.Strip skrev:Men är det inte lite charm i det då? Att man tillsammans deltar i måltiden och dessutom kanske får ner tempot på själva ätandet lite. Vår familj har förmånen att kunna äta tillsammans morgon och kväll nästan alla dagar, det vill jag gärna ska fortsätta även när barnen blir större. Men det lär inte hända om måltiden fortsätter att vara reducerad till att skyffla in föda från en färdiglastad tallrik.
Vatten, sallad, sås och kryddor brukar stå på bordet så det skickas runt men att bolla runt med varma gjutjärnsgrytor och potatiskastruller är overkill.