Finns det runda transformatorer för spottar (4st X 20W) som man kan lägga i en kopplingsdosa, eller är det så att alla är "avlånga"?
 
S
Nej, det finns runda för placering dolt i dosa också.
 
Jag tycker också attdet borde finnas det. Var nämligen inne på en lampbutik i vasastan och han sa att det absolut inte fanns några sådana...

Det blir ju lite problem med om hur man skall gömma transformatorerna och jag vill inte ha en lucka in i väggen där dem ligger utan vill placera dem i kopplingsdosor.
 
S
Lampbutiken vet inte allt som finns på marknaden. Det vet nog inte elfirman heller kanske men mer än butiken iallafall.
 
Det var en osedvanligt okunnig butik. Sådana transformatorer ligger ju "och skräpar" på var och varannan byggmarknad. Både CO och jula har dem.

Sedan vet jag inte om CO och Jula hr varianter av lämplig kvalitet, men det är en annan sak.
 
Det kanske är just det faktum att det ska vara uttag för 4 stycken som gjorde att de sa så.

Jag vet att min elektriker satte upp spottar med tillhörande runda transformatorer, men jag har för mig att han sa att det var tre 'uttag' på dem. Så frågan är om du har två kopplingsdosor du kan använda, eller om du måste driva alla 4 lamporna från en transformator/dosa?
 
han sa att det inte fanns några runda alls...
jag skall väl testa några nya affärer i helgen och se vad jag hittar.
 
Det skall inte vara några problem att skarva ihop de sladdarna i dosan. Troligen bör du då använda ubåt, för åtminstonde på CO trafen så kommer det ut färdiga trådar som jag tror är mångtrådiga.
 
Maxel har en för 105VA men den är 70X22 stor... Annars är det vanliga att de tar 70VA och det räcker ju inte för dig.
 
Har monterat en 105VA in en kopplingsdosa för 4st 20W spottar.
Kan säga att det inte var så lätt.

Från början så var det en helt tom kopplingsdosa som jag dessutom fick ta bort fästringen på. Fasade av kanterna där hålen för rören är i dosan så att jag kunnde vinkla upp alla kablar direkt.
Lirka in trafon i dosan och sedan koppla utanpå den. Limmade fast doslocket på några punkter efter allt var klart. Det gick, men inte någon som jag skulle vilja göra om...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.