Hej!
Vi ska renovera badrummet i vår sommarstuga och har tänkt oss installera lite el-golvvärme när vi ändå håller på. Det kommer vara isolering under och plastmatta överst.

Vi har inte tänkt lägga värme på hela golvet utan bara vid toaletten och framför handfatet ( ca. 2 kvm). Eftersom det är en gammal stuga, kan vi inte bygga så mycket på golvhöjden. Vi har därför letat efter en så tunn matta som möjligt, och har hittat denna: https://www.ebeco.se/golvvarme/foil-kit-500 som verkar tunn och lätt att lägga (bara rulla ut?) .

Är det nån som har ni erfarenhet av denna matta och vet om den är bra? På hemsidan rekomenderar de att man lägger en isolerskiva under. Ska denna skiva läggas på hela golvet eller räcker det där man lägger el-slingan? Eller kan ni rekommendera andre märken?

Mvh
Sarinti
 
Om du tittar i beskrivningen för produkten så står det "endast torra utrymmen". Den får alltså inte läggas i ett badrum.

Jag är lite skeptisk till att ha golvvärme på så begränsad yta i badrummet. Då kommer det kalla golvet att kännas ännu kallare när man barfota går från varm till kall zon.

Tänk också på att du måste ha jordfelsbrytare om du lägger in golvvärme. Samma gäller om du skall ha ett vägguttag i ditt nya badrum. Det är iofs. bra. Det höjer säkerheten även för resten av huset.
 
  • Gilla
Sari-pari
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.