Vi ska inreda vår nya hall (vi har byggt om den inbyggda garaget och har nu en jättestor, härlig hall! Vi söker en sittmöbel med lådor, inte dörrar eller hyllplan. Den kan vara hela 200 cm lång och bör vara ca 55 cm hög så den är bekväm att sitta på. Vi har hittat förvånandsvärt lite när vi letat på Ikea, Mio, Asko mfl. Det närmaste vi kom var väl att ställa 5 st låga "Malm" byråer brevid varandra.

IKEA | hem | Klädförvaring | Byråar | MALM | MALM Byrå med 2 lådor

Vi har tittat på köksskåp men de flesta där är ju 76 cm vilket är för högt. Tar man de lägre skåpen passar väl inte lådorna in!?! Vi vill ha riktiga lådor, inga lösa korgar.

Hoppas ni har massa bra förslag, länkar, tips och idéer :)
 
Köp en MDF-skiva och bygg själv. Lådor och beslag kan man säkert köpa på typ IKEA.
 
Lite för lite tid i våra liv för det, tyvärr! Så vi köper helst något färdigt.
 
Gad har en som heter Havdhem, som finns i fler träslag än ek.
G.A.D - produkter

Sedan funderar jag på om man kan köpa badrumsmöbler istället? De är ju lägre än köksstommar, och finns ofta med lådor. De flesta kökstillverkarna har ju egna badrumsserier, och nästan alla har ju en serie med lådor som är handtagslösa. Det kanske vore något?
Kan inte hittade någon utan flash så att det går att länka direkt, men exvis kvik (.se) har, om man går in på badrum -> miljöer -> nr 9, mano högglans som står på sockel. De borde kunna vara rätt höjd.
 
Hemmakatten
En vanlig stol är ca 45cm hög. En bänk som är 55cm kan upplevas som hög om man är barn eller vill sätta sig (äldre tex) och knyta skorna. Titta även på bänkar från 40 cm höjd, då kanske utbudet blir större.
 
Bygg med toppskåp!
Vi gör våran bänk med skåp från KVIK
3st toppskåp 60cm bred 32cm hög + sockel 12cm = 44 cm sedan lägger vi på en skiva som är 22mm och en tygklädd dyna det ger en sitthöjd på ca 48cm.
Högre tror jag inte blir bekvämt 55cm är i högsta laget.
Toppskåpen kompletteras med låda från vanliga lådskåpen.
Vi betalade ca 3000:- för vår bänk + spånskiva med kantlist i EK och dyna.

/Patrik
 
Har ni kollat på svenskahem.se Med lite fantasi kanske en tvmöbel med sittdynor/kuddar på kan bli en sittmöblel. Se ex. bifogad bild. Det finns några varianter på deras hemsida. Annars kanske det är tv-möbler ni ska jaga , de brukar ha lådor.
 
  • sittplats.JPG
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.