Hej,
vi är på jakt efter en taklampa som ska hänga över vårt matsalsbord, det är ett bord som 2.4m långt i oljad ek. Vi har ryggåstak med en takhöjd på ca4m. Har ni några tips på snygga lampor(inte kristallkronor)?
 
...är random light från moooi eller Collage från louis poulsen. Kanske hellre Collage eftersom man ser random light "överallt" nu.
 
Jag kör själv med serien Manhattan från belysningsbolaget. Den är enkel och väldigt stilren.Jag har dom flesta lamporna i den serien i klarglas. Men jag vet inte vad det är för typ av lampa du annars vill ha..
 
Vi har två styck lampor med lagom avstånd, våra är Morgon från IKEA. Två saker som vi märkte när vi skulle köpa lampor: alla lampor har inte sladd så det funkar när man har högt i taket och lamporna behöver vara ganska stora för att det inte ska se konstigt ut.

/FlitigaLisa
 
Vi har en Romeo Moon över vårt matbord. Produceras av FLOS och har designats av Philippe Starck.
Med 150W och dimmer får man alltid ett ljus som passar. Dessutom kan den nog ses som en investering -den har iaf bara ökat i pris ute i handeln sen den dök upp.
 
  • rs2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi har PH 5-pendeln över vårt matsalsbord. Den är klassisk, snygg och är ju designad så att man inte ska bli bländad, kanon helt enkelt!
 
  • ph_5_vit_ny.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
en ph är alltid ett säkert kort vi har en i köket till vardagsrummet ska vi köpa en lampa från M-DESIGN i super tub modell som svävar över bordet kan bli fint. vi har en fönsterlampa i samma serie
 
Jag håller med Jessica. 2 st stora Manhattan i t ex rökfärgat glas blir väldigt elegant.
 
Jag har den största Manhattan i klarglas, men frostad rand runt där glödlampan sitter. Väldigt snygg.

Och det är en släkting till mig som driver Belysningsbolaget.
 
Jag är lite rädd att det ser lite litet ut, föreslår ni två stycken? Ingen som har bilder på detta i hemmiljö?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.