Hej,

Vad tror ni om denna pinne? Är det en gränsmarkering? Positionen skulle kunna vara ett hörn på tomten, och typen av rör skulle kunna vara en sådan, tänker jag.

Det som talar emot är att den sitter väldigt löst. Sticker upp kanske en meter ovan jord men är nog bara 10cm i jorden. Dvs går att dra upp och flytta väldigt lätt.
 
  • Metallpinne som sticker upp ur marken bland buskar, eventuell gränsmarkering, löst placerad.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Gräv lite och kolla om det sitter ett kraftigare rör som slutar under jordytan och som detta är nerstucket i? De brukar ofta ha lite rödfärg i toppen.
 
KristinaRT
Finns det metall under? Alltså ett rör till nere i jorden?
Håller med om att storlek och rörtyp liknar gränsmarkeringar, men har aldrig sett en så hög markering. Vet dock grannar som satt en pinne/rör i röret för att det ska synas (om själva gränsmarkeringen sitter väldigt djupt och inte syns.
 
Tack för tips, ska gräva lite och se om det finns något mer.
 
Rörets form och storlek talar för en gränsmarkering, men att det inte (längre) är nedslaget utan bara nedstucket, talar för att det isåfall är rubbat (dvs uppgrävt), och någon har ställt dit det där man tycker att det passar...
 
  • Gilla
harry73
  • Laddar…
harry73
Och då är det inte ett gränsvärde längre
 
Tack, det låter rimligt att det tappat sin betydelse om det går att flytta.. Men ska se om det finns något mer längre ner.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.