Hej
Vi har 100 m2 fiberväv (typ microlit) och några hinkar vävlim, som vi tänkte ge oss i kast med i morgon, men eh... hur gör man? Vet att väven ska ligga kant i kant och omlott i hörnen, men limmet då? Rollar man lim på väggen, våd efter våd, eller? hur rikligt? Några tips?

Alla svar mottages tacksamt!
Mvh Anna :-*
 
Vi gjorde som det stod på limspannet. Rolla på RIKLIGT med lim 1-2 våder och upp med väven. Tyckte vi tog mkt lim men man skulle alltså ta lite till... För väven sög OTROLIGT mkt färg. Fast dom har ju inte ramlat på den här månaden dom suttit uppe...

Ang hörnen såg vi till att få skarven en bit ifrån, alltså vi la inte omlott. Måste man göra så?! Tyckte vårt sätt funkade fint men vääldigt tålamodsprövande vid snedtaken och när en del hörn inte va raka. Men med mkt lim glider väven bra och är lättare att få rätt.

Lycka till!
 
Förresten! Se till att trycka till skarvarna ordentligt. Vi använde en tapetroller (?) en liten rulle på pinne som är till för att platta skravarna. Syns där vi slarvade...
 
Hej!

Har hört att man ska ta mycket tapetklister på väggen, lägga på duken och sedan rolla klister igen våttivått. Fungerade fint för oss, men det sög ändå färg så det slurpade!

Angående skarvarna är mitt bästa tips att lägga lite omlott och sedan skära genom båda våderna i det som ligger omlott. Sen tar man bort den undre remsan och vips har man en exakt passform! Skarven syns inte alls.

Lycka till!
/Elin
 
Grunda tunt med vävlim innan ni kör huvudlimningen. Det motverkar insugningen av lim avsevärt. Vänta 5-6 timmar efter grundningen. Limma INTE ovansidan. Microliten skall sättas upp som en vanligt tapet, fast kant-i-kant. När det inte går att få en rak skarv, överlappar man 2-3 cm, skär igenom båda våderna och plockar bort skarvbitarna.
 
Det finns olia microlite och man ska jobba efter vilken sort man har.
Vi körde uteslutande med en lite styvare micrilite som var lätt att sätta upp. *Den fungerade bäst när man skar med överlapp. När den var slut och vår färgaffär var stängd och det var brottom köpta vi en lite tunnare avsamma märke. Den var svårhanterlig och där var man tvungen att lägga kant i kant.
När det gäller lim så limma rikligt både före och efter.
 
Jag sätter den runt i hörnet sedan skär den i vinkeln, efter grundning fogar man tunt me latexfog.
Så gör vi i produktion.
Limma rejält med vävlim
Grunda rejält.
Mörkare färger 2 stryk, annars blir det "sjäckigt"

MVH/ Målarn
 
  • Gilla
Malaren666
  • Laddar…
Räkna med en hink lim på en rulle väv(50m2)
 
P Petter_w skrev:
Jag sätter den runt i hörnet sedan skär den i vinkeln, efter grundning fogar man tunt me latexfog.
Så gör vi i produktion.
Limma rejält med vävlim
Grunda rejält.
Mörkare färger 2 stryk, annars blir det "sjäckigt"

MVH/ Målarn
Har du provat satt den i väggfärg? Istället för lim.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.