Vi har en betongpool som är gjuten direkt på lutande berg med berget som botten. Förra ägaren (som byggde poolen) struntade i att dränera utan bara lät jorden i slutningen vila mot poolen. Varje gång det regnar blir vatten stående och trycker mot betongen. Pga. detta har ytskiktet i poolen släppt med läckage som följd. Det lutar åt att vi sätter liner. Om det går...

* Hur ojämn botten kan man platssvetsa liner på? Vår botten är ungefär så ojämn som en sluttande bergknalle brukar kunna vara.

* Bör man dränera ordentligt eller räcker det att ta bort jorden för att undvika framtida problem?
 
Det är knappast regn som trycker mot betongen, utan markfukt och/eller grundvatten. Regn lyckas knappast komma ned längre än någon eller några cm ner i jorden. Att ytskiktet släppt och orsakar läckage låter också mystiskt, betong är förhållandevis tätt i sig självt. Har du foton på det hela?
 
Svårt att fånga det på bild. Man bara hör det när man knackar på de delar som släppt. Men jag tänker mig att det är samma typ av fuktgenomslag som man får i husgrunder.
 
Hej! Står inför samma dilemma. Hur gick det för dig?
 
Eftersom den existerande poolen var både bredare och djupare än vi egentligen behövde så fyllde vi upp med grus och gjöt en ny botten på 150cm djup. Så tog vi hål i muren med vatten stående (samt byggde en ny långsida innanför den) och lät vattnet rinna förbi under den nya botten. Och för att det inte ska bli vatten stående under botten tog vi även hål längst ned i den nedre långsidan också. Sen blev det trappa längs hela ena gaveln och slutligen liner för att få ett underhållsfritt tätskikt. Blev hur bra som helst!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.