Hej Anna och Henrik.

Vi har också satt en gräns runt 1.5 milj. för ett hus med total entreprenad. Har ni hittat någon som kan hjälpa er med det? Har ni fått något svar från hjältevadshus? Vi är inne på deras hus nämligen. Tacksam för svar

Mvh Madelene och David
 
inget svar härifrån. Tog en prislista på husexpo, men där är det ju utan grunder... det finns hus under 1,5 miljon utan grund och utan inredd övervåning. Är det något särskilt hus du funderar på?
 
Vi vet inte vilket hus ännu, det är så svårt att hitta en planlösning som vi vill ha exakt. Men vi ska fortsätta att titta. Man kan väl rita en planlösning själv, och skicka runt till olika leverantörer och se vem som är billigast. Hur funderar ni?

Mvh M
 
vi funderar att vi vill kunna bo i ett hus i överhuvud taget! Vi bor i Sthlm och vi lär få betala minst 1,5 mille för tomten... och har typ max råd totalt med 2,5 (kanske ett par hundratusen till) miljoner totalt, så vi är väldigt låsta på "billiga" hus...
 
Älsbyhus verkar billiga, men har kanske inte så roliga hus.
 
skulle absolut kunna bygga älvsbyhus. Dom är jättefina tycker jag..

Är däremot osäker på krypgrund eller inte..
 
Vi sitter just och kollar på Höner från Älvsbyhus. Vad innebär krypgrund? Står det på deras hemsida vad som ingår i husen, typ vilken grund, vilket kök, bad m.m?
 
det är ett luftutrymme under huset som har haft mkt problem med fuktskador (numera har de avfuktare). Sök på nätet på "platta på mark" alt. "krypgrund" (för de är de grundläggningsmetoder "som finns"... och sök här på forumet, så får du massor av diskussionsträffar.
 
Har själv byggt ett björken men grannen har ett smart start och det är kanonfint kan var ett bra alternativ om man har hantverkar kontakter
 
Paddington skrev:
inget svar härifrån. Tog en prislista på husexpo, men där är det ju utan grunder... det finns hus under 1,5 miljon utan grund och utan inredd övervåning. Är det något särskilt hus du funderar på?
Kan tillägga att vi fick prisuppgift på grunden 175 000.

Om man kan tänka sig ett hus utan några extra finesser (värmegolv, kamin, klinkers, slipbart parkettgolv etc) så är det nog inga problem att hitta något för under 1.5.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.