Hej!

Har en frontmatad LG tvättmaskin kombinerad med tvätt och tork, och den är extra liten (45 cm djup). Denna är nyinköpt december 2020 till en lägenhet vi flyttade till då där de byggt om badrummet och dragit för tvättmaskin (det har ej varit någon maskin här innan).

Vi har vid två tillfällen märkt att det har läckt vatten och skum baktill och under i tvättmaskinen. Första gången visades något felmeddelande men minns ej vilket.. vi trodde att det handlade om att vi inte tömt en liten slang som sitter på framsidan inuti en lucka där filtret sitter. Så nu har vi i en månads tid varit väldigt noggranna med att tömma denna på vatten innan vi tvättar (även om vi tycker det låter lite orimligt att man ska behöva göra det hela tiden...).

Det har inte läckt i alla fall (vi har kört många tvättar sen dess). Tills nu. Ikväll läckte det återigen skum och vatten fastän vi hade tömt den där slangen innan. Vi körde programmet turbo wash 60 min med rätt mkt handdukar och lakan. Vi stängde såklart av programmet direkt när vi märkte att det läckte och då var det mycket vatten i trumman. Försökte felsöka men de tycker inte det är något fel på den (via LGs app).

Sen när vi startade maskinen igen visades felmeddelandet tcl, vilket vi googlade oss till betyder att vi behöver rengöra trumman. Dock lite osannolikt att detta gör att det läcker? Maskinen är ju bara 2 mån gammal.

Någon som haft liknande problem? Kan det vara att just programmet turbo wash inte orkar med så mkt vikt och därför läcker det? Tycker dock att den rimligtvis borde varna om detta när maskinen ska starta... Kan det vara något annat?
 
A
För mycket tvättmedel
 
Hm, det tror jag inte. Har ganska lite medel. Och det läcker ju både skum och vatten.
 
A
skummet kan bara komma från tvättmedlet och har du dessutom en kompakt maskin är det inte mycket tvättmedel alls man kan använda om inte tvättgodset är helt ner oljat

vattnet följer med då skummet lurar nivåsystemet
 
MultiMan
Vad är "rätt mycket handdukar och lakan" (plural)? En sådan pyttemaskin kan inte rymma många handddukar eller lakan innan den blir överfull och särskilt inte med kortprogram som brukar ha hälften av mängden tvätt mot normalt. Det i kombination med för mycket tvättmedel (särskilt flytande) brukar ge sådana problem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.