Hur vet man var man ska placera sitt hus? Vill maximera utsikt mm men har beslutsångest. Kan man anlita någon för hjälp med detta?
 
  • Gilla
Johannes Hultman
  • Laddar…
Granen_ Granen_ skrev:
Hur vet man var man ska placera sitt hus? Vill maximera utsikt mm men har beslutsångest. Kan man anlita någon för hjälp med detta?
Du kan anlita en arkitekt. Denne hjälper dig med placering (och utformning) av byggnaden utifrån din fastighets förutsättningar och dina behov.
 
Redigerat:
  • Gilla
BirgitS och 1 till
  • Laddar…
Lägg upp en plan med dina egna ideer och med information om vädersträck, höjdkurvor etc här så kommer du få många bra kommentarer.
 
Det enkla svaret är väl att det beror på! Många börjar ju i fel ände med en planlösning och ett nästan färdigt hus som man sen försöker placera ut på bästa sätt på en tomt, men om det ska bli riktigt bra så ritar
man huset utifrån tomtens förutsättningar, så att utsikt, väderförhållanden, mikroklimat, ev. detaljplan, och de rum man behöver samspelar på bästa sätt, inom ens budget, enligt dina estetiska och praktiska preferenser.

Det är svårt att ge allmänna råd förutom att se till att få in ljus i huset, vilket ofta betyder att man sätter huset så långt åt nordöst man kan på tomten, så man har störst chans att få sol på dagen och kvällen. Men det beror ju som sagt på hur din tomt ser ut.

jag talar ju i egen sak här, men om du inte är väldigt bekant med tomten och känner dig helt trygg med vad du gör - anlita en arkitekt, du kommer med största sannolikhet ha igen de pengarna, om inte annat så när du väl säljer huset.
 
  • Gilla
Byggprojektören och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.