Nu är huset värderat o klart så det belv inga topplån!!! Dessutom kunde vi låna mer och behålla vår månadskostnad då räntorna har gått ner så mycket sen vi var och gjorde kalkylen. Jippiiiiii, nu ska det shoppas!

 
Jihoo, sicken kalastur du har!!! Eller kanske inte tur, men kanonbra iallafall. Man får väl hoppas att det kan gå så här bra för en annan när det beger sig! Men håll i plånboken, när stället är klart finns det nog många roliga hål att stoppa dem i!!! Grattis :)
 
Gratulerar DoJz! :)

Får man fråga vad räntan blev?
Samt hur mycket värderingen kostade eller bekostade banken den? ;)
 
GRATTIS DoJz!!
 
Va kul jag glädjs med dig :D
 
Vi behövde inte betala för värderingen, men den kostnaden har de säkert bakat in i alla andra avgifter :)

Jag gissar på att vi band precis innan de höjde häromdagen, alltså fick vi de lägsta räntorna på länge (i vår bank) . 5% och så lite rabatt som vi förhandlade innan. Nu kan man sova tryggt ett tag framöver ;D
 
Men bara en liten undring kommer inte detta slå tillbax på fastighetsskatten om 5 år o 10 år ???

Grattis ialla fall kul att ni slapp toplånet.. verkar som in kommer att spara in en hacka dära... =))

Sen en sak till...
När dom gjorde värderingen, vet du om han/hon som gjorde den gick igenom alla papper på huset så personen ifråga hade ngn uppfattning om vad huset hade kostat er, eller kollade dom enbart på huset...?
 
Nej, de var inte alls intresserade. De tittar visst på något de kallar för produktionspris per kvadratmeter. Skiljer sig mycket åt beroende på hustillverkare, lösvirke, material mm. Vidare tittade de på läget, och hur attraktivt det skulle vara för någon annan att köpa huset. Vår bankman förklarade värderingen med följade fråga: "Hur mycket skulle en lämplig köpare ge för det här huset?".

Jo, visst kommer detta att "slå tillbaka" på oss när vi ska betala skatt, men tills dess hoppas vi att de gör nåt åt denna märkliga skatt och dessutom kommer vi att befinna oss i en annorlunda ekonomisk situation. Skattemyndigheten har väldigt roliga blanketter för taxeringsvärde: "finns det toalett?" ;D

Den dagen, den sorgen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.