Har nu gjort mätning på in och ut från pannan och nu skiljer det sig inte alls så mycket.

Utomhus : ca 10 grader
Panna ut : ca 44 grader
Panna In : ca 41 grader

Har fått svar på Nibe säljaren som säger att det finns en risk och hänvisar till Nibes hemsida som ska ha tabell över vad den ger vir olika temperaturer.
 
44 graders framledningstemperatur vid +10° ute är en mycket hög värmekurva om man tänker på värmepumpar (men stämmer bra med ett högtemperatursystem 80°/60°). Tyder på väl över 70° framledningstemperatur vid DVUT -10,2° ute. För NIBE F2120 finns diagram över max temperatur, effekt och COP i produktbladet: https://proffs.nibe.se/nibedocuments/28432/639673-6.pdf
 
  • Gilla
Dortmunder DAB
  • Laddar…
Det låter som att jag får räkna med att byta ut ett par av elementen iallafall.
 
S snowjim skrev:
Hej,

Vi bor i ett 70 tals hus på 115 x 2 kvm (inredd källare), tomten är på ca 1200 kvm. Idag har vi en pelletspanna som vi börjar tröttna på, i förstahand har vi tittat på jordvärme men installatörerna som varit här har antingen dömt ut eller sagt att det är ett risktagande på grund av hur trädgården ser ut.

Vi har fått in 3 offerter på luft/vatten pumpar inkl el- och rördragning enligt följande :

Mitsubishi PUD-SHWM120YAA
ECODAN EHST20D-YM9ED
Pris : 95 500 kr inkl rot
Övrigt : Gav ett mindre bra intryckt, ville inte ens titta på el-centralen

IVT Air-X 413
AirModule E15 (varmvattens beredare 185 l)
Magnet filter
Pris : 136 500 kr inkl rot
Övrigt : Här försökte man även sälja till en IVT 300l arbetstank för ackumulering av radioatorvatten

NIBE F2120-12
NIBE VVM 320
NIBE KVR10-30 kondensslang
Pris : 122 240 inkl rot
Övrigt, kom 1 timme försent utan att meddela eller be om ursäkt men gav ett bra intryckt förövrigt.

Vad jag förstår så är det väldigt lite underhållning och reperationer på Luft/Vatten maskiner och det är inga konstigheter att få service av andra företag än de som installerat.

Vad bör vi tänka på här? Finns det en god anledning att titta närmare på Mitsubishi som var klart billigare? Vi har idag en Mitsubishi luft/luft som fungerat riktigt bra men offert läggaren påpekade att de inte gjordes i samma fabrik som luft/vatten, vet inte om det var dåligt eller bra.
Hej!

Försöker sparka igång denna tråd igen, då jag precis fått in en offerten på samma Mitsubishiupplägg från en installatör. De ska dock ha 115 000kr inkl rot...
Lite intresserad av vad du valde och hur det har gått?
 
Det är för kallt för att gjuta platta för anläggningen så just nu ligger det på is.

Men vi är inne på att välja en av de lite dyrare även om vi vet att vi får betala en hel del för transport då de är placerade längre bort. Anledningen är för att de visat hög kompetens i tidigare jobb de gjort åt oss.

I vårt fall får det bli Nibe, dels så är det detta märke företaget i fråga jobbar med men vi behöver också en ganska hög framledningstemp vilket Nibe ser ut att vara bäst på.
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.