Hejsan,

är det någon som vet hur länge man kan ha en tomt hos kommunen innan man måste beställa ett hus. Vi har en reserverad tomt och snart måste vi bestämma om vi ska ha den och betala en delsumma. Däremot vill vi inte bygga förrän till sommaren.

Är det någon där ute som vet hur länge man har på sig, jag menar man vill ju inte stressa fram ett hus heller. Kommungubben har semester så vi har ingen att fråga :-?

tacksam för svar!!!!
 
Tror nog det är väldigt olika från kommun till kommun, vi bokade en tomt i Skurups kommun i Februari förra året, tomtansvarige på kommunen frågade lite försynt när vi kanske skulle tänkas bygga och vi sa i Augusti, ingen handpenning behövdes heller så tror som sagt det skiljer åt. Vi blev också tillsagda att om det var några problem med något så kunde vi bara ringa så kunde vi få uppskov någon månad till.
 
A
Vi har betalat vår handpenning på en kommunal tomt i Trollhättan. Det som gäller här är att man måste börja bygga inom tre månader efter att bygglov beviljats. Först när bygglovet beviljats får vi slutfaktura på tomten och måste alltså sen börja bygga. Antar att det är olika från kommun till kommun, ring och kolla med bygglovsansvarig, de vet vad som gäller.
 
A
Kan tillägga att vi måste skicka in bygglovet senast den 15 november i år, vilket innebär en tid på fyra månader från det datum då kontraktet på tomten skulle vara kommunen tillhanda. Från erlagd handpenning till bygglovsansökan = ca tre månader.
 
Hej!
I Jönköpings Kommun ska man ha gjutit en grund inom ett år annars tillfaller tomten Kommunen igen. Det går även att ansöka om förlängd nyttjanterätt till tomten men då kostar det en slant.

 
Köpte en tomt i Nyköping...

var tvungen att bygga inom 2år.
+ man får inte sälja vidare tomten utan måste först ha byggt ett hus avsett för permanent boende på den, dock vet jag att en del husleverantörer kringått detta på något sätt...
bygglov gick snabbt att få ca 2 veckor

/stefan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.