Vi håller på att ska göra ett badrum av ett kök, så vi tog hit en firma som skulle lämna offert på jobbet.
De är många inblandade, både snickare, elektriker, rörmockare och plattsättare.
Idag fick vi besked att det skulle gå på 264 000 spänn....hur låter de i era öron ni som har varit med ett tag ?
Jag svalde nästan tungan, vi har ju redan beställt inredning mm. för nästan
100 000 kr....så 364 000 för ett badrum de ni :(
Iof så är det ett stort badrum på 35 - 40 kvm med 3,20 i takhöjd, men endå...
Vad tror ni????

MVH Kristina...
 
Det finns inte en chans att man kan svara på det om man inte vet omständigheterna. det kan vara ett fruktansvärt överpris, och det kan vara billigt.

Edit: Men du vet att ett vanligt badrum på 3-4 kvadrat kan kosta 40-60 000 att renovera va? 35-40 kvadratmeter är inte bara ett stort badrum, det är ett enormt badrum. Klart att det blir dyrt. Men ta in offerter från fler företag och jämför.
 
Precis, ta in 3-5 offerter och jämför så kommer du fram till vad det bör kosta. Jag tycker att det låter ohyggligt dyrt dock.
 
Det låter mycket men å andra sidan gick vårt lilla badrum på c:a 60 000 för 5 kvm. Då gjorde vi det visserligen bokstavligt talat från grunden men arbetskostnaden var liten p g a hjälp från en rörmokare vi kände. Ett badrum på 40 kvm är rent gigantiskt badrum i mina ögon. Vi har inte ens ett rum i hela huset som kommer i närheten av 40 kvm :)

Lycka till med andra offerter!
 
Oooops, jag skrev jättefel...
Rummet är inte på 35kvm utan 25kvm....
MVH Kristina...
 
25 kvm är fortfarande väldigt(!) stort för att vara ett badrum.
 
Om man helkaklar det lär det få väldigt mycket känsla av simhall över sig.
 
Kristina; inom byggbranschen finns det ytterst sällan prislappar. Köper du en ny bil t ex finns det prislistor som talar om hur mycket just den bilen kostar i just det utförandet men inom byggbransvhen blir prissättningen oändligt mer komplicerad. Prissättningen blir en funktion av en mängd faktorer t ex hur mycket jobb firman har i orderstock just nu, hur bra rabatt firman har på material, hur gärna de vill göra jobbet hos dig, hur bra de räknar på jobbet etc etc. Därför ska du speca så precist som möjligt vad du vill ha utfört gå in på detaljer t ex kaklade fönstersmygar eller ej. När du sedan har ett utförligt offertunderlag går du ut med det till så många firmor som möjligt. Tänk på att det finns minst lika många dåliga firmor som bra så när du ska väljafirma gå på referenser be t ex firman om deras 30 senaste kunder så kan du ringa ett slumpmässigt antal och kolla hur firman funkar. Var noga när du tecknar avtal se till att det tecknas enligt ABS 05 (mallar finns på nätet). Ha ett vite vid försening samt sist men inte minst betala aldrig i förskott. Gå i undantagsfall med på betalningsplan men den ska inte vara framtung dvs att du betalar mer vad firman har utfört arbetsväg.
 
andersmc skrev:
Om man helkaklar det lär det få väldigt mycket känsla av simhall över sig.
Vi ska inte helkakla, det blir en målad ganska bred list längst upp, sen går badrummet i vinkel, så ngn simhall blir det inte...
 
Det finns rätt stor tänkbar spridning på vad som behöver göras, beroende på förutsättningarna.

Men med den ytan så borde det bli ca 100kvm kakel/klinkers, om vi bara ser den delen av kostnaden. På ett litet badrum verkar det som ett bra shablonpris ligger på 7-900 kr/kvm exklusive själva kaklet (som ju kan kosta allt från 50-2000/kvm). I det prisert ligger då underarbete, fuktspärr fix, fog och arbete. På din yta borde den kostnaden ligg en bit under shablonen. Mycket av kostnaden beror på att det är många ibland korta moment, blir stora ställtider vid små ytor.

Men sedan kommer det till el, vvs och bygg.

En stor fråga här är ju hur lämpat utrymmet är som badrum. Kommer VVS att få dra om ledningar långa sträckor i och utanfär huset? behöver bjälklaget förstärkas? Det kan ju i värsta fall innebära att även intilliggande rum måste få golven upprivna. osv.

Vad gäller vvs så borde det väl inte behöva bli fler kranar etc än i ett mindre badrum? Eller har ni tänkt något ovanligt där? Typ flera toa bås eller så?

Även el borde inte behöva bli mer än marginellt dyrare än i ett normalstort badrum.

Vilken typ av värme blir det?
 
264000 kr , det är därförvi är så många gör det självare som är här inne och ger varandra tips!
 
Totte_S
Är inte just badrum lite unika i och med att det brukar bli en väldigt många moment som ska göras, med gips, spackel, golvvärme, primer, tätskikt, kakel, el och rörböjar och gu´vet va som ska in. Multiplicera arbetstiden för varje moment med antalet m2 så springer det med lätthet iväg.
Sällar mig de de som inte finner det osannolikt med 264´000 kr för 25 m2.
/Totte
som gav i runda slängar 60´000 kr för <4m2 badrum (då ingår duschdraperi med 425 kr ;-)
 
hempularen skrev:
En stor fråga här är ju hur lämpat utrymmet är som badrum. Kommer VVS att få dra om ledningar långa sträckor i och utanfär huset? behöver bjälklaget förstärkas? Det kan ju i värsta fall innebära att även intilliggande rum måste få golven upprivna. osv.
Det var ju ett kök som skulle byggas om så åtminstonde vatten och en del av avlopp borde ju finnas hyfsat tillgängligt, det borde väl minska kostnaden tycker jag rent spontant
 
Missade raden om att det var ett kök. Iofs så kan det ändå vara problem att få fram toa avlopp om man har otur.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.