Vinden är oisolerad både tak och väggar. Det är mögellukt där, och det ser ut som det är något vitt (mögel?!) på takstolarna. Är det för dålig avluftning?

Vi vill isolera och göra i ordning ett rum där, så det behöver isoleras såklart. Behöver man sanera innan isolering och ytskikt, eller vad gör man nu för att få bort mögellukt och att förhindra problem i framtiden?
 
Du har för hög fuktighet på vinden, det kan bero på olika saker, t.ex. det läcker in vatten från taket, du har för mycket ventilation och får in för mycket fuktig uteluft, alternativt så tränger det in varm fuktig luft från våningen under. Om det är en takläcka så borde du ha murkna brädor där läckaget är. Om jag skulle tippa så skulle jag gissa att det kommer in fukt nedifrån, från boutrymmet. Vad har ni för isolering i vindsbjälklaget? Finns fuktspärr?
Om det inte är hela vinden ni skall inreda så bör ni först åtgärda detta innan ni fortsätter.
Takstolar och virke i taket måste vara torrt innan ni bygger in detta och isolerar, och självklart skall ni sanera mögel också innan.
 
Vi får nog ta dit någon "expert" som kikar på de exakta orsakerna till detta. Vi kan bara spekulera, innan vi fortsätter och riskerar att göra något fel.
Tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.