Hur djupt skall man gjuta dem?
Räcker ca 80cm?
Altanen kommer att bli ca 8m*3,60m
 
Helst skall du väl ner på frostfritt djupt samt att marken skall vara hyggligt stabil.
80cm låter ganska bra men se till att göra tillräckligt många plintar också.
 
Marken är nog väldigt stabil, har haft ca 50år på att sätta sig.
Bygger likadant som grannen men lite tätare mellan stolparna. jag har 2m i ena ledden samt 1,80 i den andra. (grannen har 2,40 samt 1,80m, var över och mätte för ett par dagar sedan)
Fäster ena änden i huset så totala längden ut från huset blir 3,6m.
 
Använder en Jula jordborr och det fungerar över förväntan. :) Har redan gjort tre plinthål, resten får vänta tills solen tar och försvinner så det blir lite svalare.
 
Ett tipps till innan du gjuter plintarna om du kommer att använda papper tuber att gjuta i för. Om du skall gjuta fat stolpskor som är som u som du skall lägga dina regler i. För att få alla stolpskorna på samma nivå så kan du montera stolpskorna på regeln för att sedan mäta in reglerna i våg nu pallar du under reglerna med en dom kraft eller små brädbitar. När du är klar med detta så kommer alla stolpskorna hänga ner i pappers tuberna ja då är det dags för att börja gjuta fast stolpskorna i dina plintar. När gjutningen har torkat så är det ju bara att börja lägga golvet på reglerna som redan är monterade. Så här har jag gjort funkar jätte bra för på detta viset så vilar ju regeln i botten på stolpskon.

Lucka till och meddela när vi här på forumet får komma på ny grillat. ;D

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.