Hej, jag undrar hur denna funkar? Mitt ex har väldigt dålig värme i slingorna ut från den, på övervåningen är det varmt men på undervåningen är det sämre cirkulation. Finns det något man kan skruva på eller vad ska man göra? (värmepumps-reparatörer har varit där två ggr och inte lyckats få det bättre)
 
  • Värmerör med flera termostatventiler i ett skåp, en del verktyg syns i förgrunden, fråga om värmejustering.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kolla så att stiften löper fritt i ventilerna.

EDIT: Såg fel på tillverkare
 
Hur gör man det?
 
S SkogsLasse skrev:
Hur gör man det?
Tryck ned dem med skaftet på en skruvmejsel eller liknande. De ska löpa lätt och fjädra upp igen när man släpper.
 
Aha, tack för svaret. Är de öppna i övre läget?
 
i vår förening har vi golvvärme med nåt liknande system. Där är ventilerna helt öppna när antingen de vita styrdonen är avtagna (som på din bild) eller när man brutit strömmen till dem (hos oss genom att helt dra ut en stickpropp till strömförsörjningen) Då skall flödet vara max och alla slingor bli varma.
Men vi har fått ha rörmokaren här av och till för att byta ventilerna då dessa börjar kärva "på löpande band" redan efter ca 10 års drift (enligt uppgift på grund av att om man låter termostaterna styra styrdonen under sommaren så är de då helt stängda och fastnar därför) Vi har därför instruerat våra boenden att just bryta strömmen till styrdonen på sommaren så allt står öppet (förstås när ingen värme behövs)
En annan sak vi också fått erfara är att slingorna inte varit optimalt inställda från början. På vårat system så sitter det en strypventil för varje slinga på den rörkoppling som inte har styrventilen på sig. Dessa kan öppnas med en insexnyckel och sedan ställas in i små-små steg, för att jämna ut slingornas flöde. Men det totala födet är förstås detsamma så öppnar man en lite mera tar man från de övriga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.