Hej,

Igår uppstod ett märkligt problem hos oss. Vi hörde att pumpen till vattnet slår på och av hela tiden när vi förlorar tryck (t.ex. spolar vatten från kran, eller liknande). När vi kollade lite närmre såg vi att tryckmätaren betedde sig väldigt märkligt så fort pumpen slås på (se video).

Vattnet går ojämnt, vilket jag antar inte är så konstigt eftersom pumpen slår av/på konstant. När det är tryck i systemet (alltså alla kranar stängda) så verkar mätaren fungera som den ska och pumpen är då avstängd.

Vi har ett lite märkligt system, så först är det en borrad brunn, där jag antar att det sitter en pump, sen går vattnet vidare till vinden (där filmen är inspelad). Vi tror inte detta är vanligt, men så ser det i vilket fall ut. Vi misstänker att det är något instrument/mätverktyg som gått sönder på vinden, den kanske inte tål kylan?

Tack på förhand!

 
Skulle titta på hydrofor/ hydropress först. Verkar att det är lite luft i nån av dom.
 
  • Gilla
hakkattakk
  • Laddar…
Hej och tack för ett snabbt svar!

Vi har testat att fylla på med luft, men det verkar inte hjälpa. Tyvärr är hydroforen svår att tömma på vatten, så vi kan inte riktigt se hur mycket luft det ska vara i. Vi har gjort som så att vi har fyllt på med 0.2 bar åt gången, och sen testat för att se om det funkar bättre. Tyvärr har inte det hjälpt och nu är vi uppe i 5,5 bar, vet inte om man vågar trycka i mer luft.

Vi har då stängt av pumpen, öppnat en kran, fyllt på med luft, sätta på pumpen. Den var på 2.3 bar när vi började.

Hydroforen står under huset, och det verkar gå upp ett vattenrör till vinden, där tryckvakten osv finns. Vi läste någonstans att man kunde trycka i luft tills det började komma ut luft i den öppna kranen, men det känns lite osäkert.

Någon som har fler tips, eller ett bättre tillvägagångsätt om man inte har möjlighet att tömma hydroforen?

EDIT: Har läst på lite på skillnader mellan hydrofor och hydropress. Om det stämmer att hydrofor brukar vara ca. 150-300L medan hydropress ofta är 50-60L så är det en hydropress vi har. Den heter i vilket fall Pressure Wave PWB-60LH. Vi har kollat trycket på kompressorn, men det kanske är bättre att kolla trycket på mätaren på vinden? Och köra med en riktig kompressor, istället för en batteridriven man pumpar bildäck med..
 
Redigerat:

Bästa svaret

Hej igen,

Tyvärr verkar man inte kunna redigera sin kommentar efter en viss tid. Vi har i vilket fall tillslut löst problemet. Vi köpte en ny hydropress, tyvärr hjälpte inte det. Däremot kändes det inte som det kom något vatten till den, så vi testade att koppla ur den och köra igång pumpen, då upptäckte vi att det inte kom något vatten över huvud taget. Då kom vi fram till att röret som gick till hydropressen hade fryst. Efter vi tinade upp det så fungerar allt bra igen :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.