Hej vi bygger i vår med start i april, har fortfarande inte valt någon KA, ska man göra det innan bygget börjar eller räcker det att det är klart tills plattan är klar?Vem är lämlig att anlita, det finns ju mängder med konsultfirmor som har allt under samma tak, KA arkitekter, ingenjörer mm. Tacksam för tips!
 
Du måste ha en KA innan byggsamrådet, som måste hållas innan byggaet påbörjas. Det räcker inte med bygglov för att börja.

KAn skall ju gärna var igång med lite framförhållning.

Det är inte bra att välja byggfirmans förslag. I de kanske 80% av byggen som blir klara utan större problem eller konflikter spelar det ingen roll. Men om något börjar gå snett så är en bra oberoende KA en tänkbar bundsförvant.

Man skall inte ställa för stora förhoppningar till sin KA. KA skall "bara" säkerställa att de handlingar om kontoller som görs samlas in, att inget saknas. Den viktigaste personen är snarare besiktnongsmannen, kna vara en bra idé att ha en KA som samtidigt är besiktningsman (eller samma firma). Men oavsett vem, så se till att få bra referenser.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.