Har en borrad brunn på 70 meter och nu när det blir kallt så försvinner vattnet och kommer tillbaka när det blir varmare, har haft den sen 2014 och inte varit några problem förut.
 
Vad menar du med försvinner, att det inte kommer vatten till huset, var sitter pumpen, i hålet eller var. Kan var att det fryser vid borrtoppen. Där kopplingen mellan hål och slang in till huset. Inte ovanligt då det är kopplat starx under marknivå. Normalt så kopplas det med en koppling som sitter ca min 0,5 meter ner på foderröret.
 
Det tar slut bara, pumpen sitter nere i hålet sen så har jag ett pumphus med en frostvakt som fungerar det är varmt i pumphuset.
 
Är du säker på att det bara tar slut så det inte fryser under natten när ingen tar vatten, eftersom pumpen är i hålet och kan inte trycka iväg en ispropp, så är det kört tills det töar. Du skrev """" när det blev lite varnare "" så kom vattnet. Du ska omgående stänga av pumpen, den går sönder av att gå mot stopp. Är det möjligt att ta foto på hur det ser ut vid borrhålet.
 
Får ta ett i morgon när det är ljust, det tog slut nu på eftermiddagen, det har gjort så en gång tidigare.
då kom det tillbaka när det blev varmare..
 
När du pumpar kan du höra något som porlar i hålet när nivån sjunker, en spricka högt upp. ger ljud ifrån sig. När det finns vatten, är det ett bra tryck då och om du slutar tappa, står manometern kvar på ett läge eller sjunker den. Prova med att pumpa upp trycket så att pumpen stannar , stäng av pumpen och håll koll på manometern, den ska stå kvar där den stannade.
 
Rörkopplingar och kablar under diskbänk, potentiellt behov av VVS-service.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Två tryckkärl för vatten och diverse rörledningar i ett isolerat utrymme.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Två bilder hur det ser ut, behöver jag en rörmokare eller brunnsborrare?
 
Det är inte ledningen till Huset som ligger för grunt så att det är i den det fryser?
 
Om jag tolkar fotona rätt så är det litet hus med borrhålet i botten, två kärl, men ingen manometer ser det ut som, så du kan se vad trycket är mot kärlen från pumpen, ett måste , du kan sätta en sådan på avtappningsventilen på det vänstra kärlet. Om du kopplar en slang ut från den ventilen och öppnar och det finns vatten och tryckströmbrytaren klickar, så är det frysning på utgående slang till hus. Det kan frysa till på natten eller dagen då ingen använder vatten ( en liten ispropp ) som kan släppa igenom en rännil och då töar proppen upp och du får vatten tills nästa frysning blir. Så det första för att hitta ev. fel blir att montera en manometer,
10 bars finns på billiga varuhusen + en övergång med 15 inv. gänga till manometerns dim.
 
Har elkabel i rören nergrävda 1,5 m och isolerade.
 
OK du måste börja med att montera en manometer, annars kan du inte se om det tar slut i brunnen, möjligt att det går att höra ett eko i hålet när pumpen sörplar luft, då får du ta tag i röret som går ner i plattan som ligger på foderröret och lyfta och lägga en brädbit mellan, annars hör du inget
 
Det finns en manometer den sitter under slangarna lite svår att komma åt, ska försöka fota den och se vad den säger.
 
Tryckmätare med visare nära noll på en rörinstallation, oskarpt foto med bakgrundsfokus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

inte den bästa bilden men dårligt med tid, har satt in en värme fläkt på 2 kv så får vi se om det hjälper...
 
OK bra tryck 6 bar om den fungerar. osäkert att säga något om ispropp i pumphuset, hur är värmekabelar monterade, i eller utmed slangarna i marken. är dom i så ska det inte kunna frysa eller att dom tinar fort. Utmed kan var lite diffust. Men du får se vad som händer när värmen varit på ett tag.
 
värme kablarna går i slangarna, får avvakta värmepumpen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.