Söker efter tips om arbetsbelysning till traktor.

Har en jordbrukstraktor som används till diverse i jordbruket samt underhåll för vägföreningens räkning.
Skulle gärna ha ordentlig arbetsbelysning bak och fram men det är en djungel av olika lampor i arbetsbelysningssvängen. Två bak och två fram tänker jag, för arbetet, kommer att släckas vid möte eller passering av annat fordon.

Har kikat runt lite på Swedol men jag blir inte klok på varför man ska välja en framför en annan.

Sen rent generellt undrar jag om det ens är lönt att köpa från en dyr-firma som Swedol, det är knappast så att deras lampor är handgjorda av en lampspecialist i mörkaste Norrland, utan de kommer från Kina som det mesta annat. Alltså är det bättre att gå på eBay direkt eller?
 
T tompaah7503 skrev:
Onekligen billigt med 400 kr för 10 st "48 W" lampor. Hur dåliga kan de vara..? :)
[länk]
Har du möjlighet att mäta upp dom när du fått hem dom så kan du lyckas få pengar tillbaka. Köpte 3st extraljus från en säljare på ebay som skulle vara på 180w minns inte vad dom gav men runt 120-130w, fick lite pengsr tbx samt att dom skicka 2 arbetsbelysningar.

Köpte en extraljusramp på wish som med gav mindre watt än vad som stod som jag fick tillbaka hela summan för.

Hade ioförsig inte förväntat mig att dom skulle leverera det som påstods men endå:rofl:
 
  • Gilla
tompaah7503
  • Laddar…
Så, öh.

Var inne på Jula-länken från @Handyman 1 ovan och såg på relaterade produkter en Hella-lampa, ValueFit S2500 (25 W IP69K 2100 lm). 699 kr var lite saftigt men Hella känns ändå som ett klassiskt märke. "Valuefit" indikerar på lågprisserie, men ändå Hella.

Lyckades hitta Hella-lampan på tyska eBay för € 28 så för fyra stycken blev det 1.378 kr inkl. frakt. Relativt snabbt gick det också, på 5 arbetsdagar hade jag dem hemma.

Naturligtvis så fungerar inte någon el på en 40 år gammal traktor på ett förutsägbart sätt, så fick egentligen bara en av dem att fungera på sin tilltänkta plats med befintlig kabelanslutning. Men har provkört alla på separat batterianslutning och det blir ett fantastiskt bra arbetsljus.

Kan definitivt rekommendera dessa till någon annan spekulant i framtiden.
 
  • Gilla
Dortmunder DAB
  • Laddar…
T tompaah7503 skrev:
Onekligen billigt med 400 kr för 10 st "48 W" lampor. Hur dåliga kan de vara..? :)
[länk]
Har köpt något liknande på jobbet. Provade på några maskiner, men var tvungen att plocka bort dem då de störde övrig utrustning så förbannat.
 
  • Wow
tompaah7503
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.