Finns det nån standard på dropplister när det gäller dörrar och fönster? Har nyligen byggt ett hus (köpt) och fått dropplist monterad på nästan alla dörrar och fönster förutom de som är under tak. Har en altandörr som saknar dropplist och husleverantören påstår att det inte ska vara någon där. Dörren finns på baksidan på nedreplan breve andra fönster som har dropplister. Nån som vet ???
 
Någon standard känner jag inte till men på våran slutbesiktning anmärkte besiktningsmannen på att dropplister inte var monterade under ytterdörrarna (den ena under tak) och till altandörren. Entreprenören åtgärdade detta samma dag.
 
Ok, tack, hur är det med dropplisten ovanför dörr och fönster då?
 
Finns det risk att det kan rinna vatten på fasaden ovanför fönsterna som saknar dropplist? I så fall måste de väl kompletteras med dropplist. I annat fall borde det inte behövas.
 
Eller så kan man lämna en liten springa under fodret över fönstret eller dörren. Vattnet kan då rinna under plankan och ner på den nedre dropplisten. Det är knappast en bättre lösning än plåtbleck, men i alla fall billigare...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.