Hej!

Jag undrar hur valet av kakel och klinker går till när det ingår i standarden, som hos LB-hus och Eksjöhus budgetserier där 200:-/kvm ingår. Är det endast en viss butik eller leverantör som husföretaget har avtal med där man måste göra sitt val eller kan man till exempel välja ur en lågpriskedjas sortiment?

//Impossible
 
impossible skrev:
Hej!

Jag undrar hur valet av kakel och klinker går till när det ingår i standarden, som hos LB-hus och Eksjöhus budgetserier där 200:-/kvm ingår. Är det endast en viss butik eller leverantör som husföretaget har avtal med där man måste göra sitt val eller kan man till exempel välja ur en lågpriskedjas sortiment?

//Impossible
Hej
Jag tror att det där är upp till den som håller i projektet, alla kanske inte har samma krav. Vi bygger för LB-Hus och våran projektledare vill att vi tar från ett ställe. Vi som bygger i Gävletrekten fick välja från Interkakel i Gävle. Jag tycker inte det varit nåt problem för då behöver man inte åka runt på en massa olika ställen och jaga priser, stort sortiment har de också.

Mvh/Evagreta
 
Om du bygger runt Stockholm med LB-hus (Vi byggde i Södertälje) med Molin & Björkman som entreprenörer så är du hänvisad till en butik som heter M2 och som ligger i Upplands väsby.

Dom har ett antal färdiga förslag som hamnar inom prislappen, vi valde kakel till badrummet och klinker till klädvården ur dessa kollektioner. Övrigt kakel och klinker valde vi ur deras ordinarie (breda) sortiment.

/fredrik
 
Fann ni kakel/klinker som föll er i smak inom ramen för 200:-/kvm eller fick ni putta in mer pengar, hur mycket isåfall?
 
Vi byggde med LB-Hus, fick välja själv varfifrån vi skulle köpa men fann det omöjligt att hålla budget, men det är nog mest för att vi är lite petiga i smaken.
 
Vi bygger ett eksjöhus och vi har precis valt kakel och klinkers. Vi hade ett ställe att välja på och vi skulle inte något ovanligt. Men något för 200kr fanns inte... Det billigaste vi hittade var 235kr. De flesta låg på 295kr och 395kr.. Vi fick prisofferten i fredags på vårt val, 15 500kr extra. Det är bara att betala...
mvh Stella
 
Vi byggde med delad entreprenad och vår försäljare räknade på kakel 200:-/kvm. Senare visar det sig att man brukar beräkna 850:-/kvm för arbete, fuktspärr, fog, inkluderat kakel 200:-/kvm.

Tror att vi hamnade på 950:-/kvm när vi var klara...
 
Det beror som sagt på vilken plattsättare entreprenören väljer. Plattsätaren brukar oftast insistera på att handla dem från hans vanliga ställe. En del plattsättare, som våran, brydde sig inte om vem vi handlar från så länge det är bra plattor. Så vi fick helt enkelt 200 kr/kvm att springa iväg och handla för själva.

Vi bygger för övrigt med Eksjöhus.
 
impossible skrev:
Fann ni kakel/klinker som föll er i smak inom ramen för 200:-/kvm eller fick ni putta in mer pengar, hur mycket isåfall?
Vi valde kakel till hall, tvättstuga, två badrum och i köket över diskbänken. Allt kakel utom det i köket föll under ramen, i köket lägger vi till lite
/Evagreta
 
Vi lade till nästan 23 000. Merkostnaden berodde delvis på dyrare kakel, delvis på att vi ville ha mer kakel i kök och hall plus att gästtoaletten kaklades, standard är målad vävtapet. Bara det sista vill jag minnas gick på cirka 10 000.

Hemma har jag en väldigt välspecificerad offert, ska lägga upp lite priser vid tillfälle.

För oss så var valet av leverantör styrt av M&B/LB-hus, det var inte plattsättarens ordinarie leverantör, de var tvugna att använda denna leverantör för att få jobbet.

De förslag som fanns var väldigt mainstream och lite tråkiga enligt oss (smaksak). Vi tog kaklet till badrummet (stora vita plattor, vilket vi hade bestämt oss för) och golvklinkersen i klädvården (brydde oss inte så mycket om hur de såg ut) ur standardserien.

Vi valde att lägga ner lite extrapengar på detta då det är dyrt att göra om senare. Målningoch tapeter kan man alltid fixa själv i efterhand för en billig penning, det är värre med badrum.

/fredrik
 
Okej, här kommer priserna vi fick betala, kanske ger nån annan en fingervisning.

Vi byggde en ugglan 135 från LB-hus om nu nån har missat det....

Entren

Vi valde att ha klinker i hela hallen. Vi valde stora, skifferfärgade/mönstrade plattor (som är något leriga på bilden ovan)

hall.jpg

Golv, tillägg för dyrare klinker utöver std 2,2 kvm * 502 kr = 1 104
Golv, tillägg för sättning av klinker ut till vardagsrum 4,3 m2 x 431 kr = 1 853
Golv, tillägg för kostnad av klinker ut till vardagsrum 5,0 m2 x 731 kr = 3 665

Att få klinker i hela hallen med de klinker vi valde kostade 6 612 kr

Badrum
Vi valde här standardkakel och en något dyrare klinker. Vi valde att dra upp klinkern som en fondvägg på ena vggen. Helst skulle vi ha velat ha samma typ av klinker som i hallen, de fanns som 10x10, men de skulle kosta 2500 per m2.

badrum.jpg

Vägg, tillägg för dyrare kakel utöver std på fondvägg 5,5 x 357 kr = 1964 kr
Vägg, avdrag för standard kakel på fondvägg 5 kvm x200 kr = -1000 kr (fråga mig inte...)
Golv, tillägg för dyrare klinker utöver std 7* 357 kr = 2499 kr
Golv, tillägg för sättning av 10x10-plattor 7 x 144 kr = 1008 kr

Summa för badrummet 4471 kr

Kök[/]
Vi valde en mosaik som var lite dyrare än std. Vi valde även att väggen runt/bakom spiskåpan skulle kaklas, standard var att de skulle ha slutat jäms med skåpen

kok3.jpg

Vägg, tillägg för sättning av mosaik standard yta 3 ,3 X 288 kr = 864 kr
Vägg, tillägg för dyrare mosaik utöver std uta 3,5 m2 x 160 kr = 560 kr
Vägg, tillägg för sättning av mosaik runt spiskåpa till tak 1,5 m2 x 431 kr = 647
vägg, tillägg för kostnad av mosaik upp till tak 2 kvm x 390 kr = 780 kr

Total kostnad för köket 2851 kr

Gästtoalett

Här valde vi att kakla väggarna, vilket inte var standard. Vi valde även här en fondvägg.

lilla_toan.jpg


Vägg, tillägg för kostnad av kakel, helkaklat 14 m2 x 230 kr = 3220 kr
Vägg, tillägg för sättning av kakel, helkaklat 13 m2 x 431 kr = 5603 kr
Vägg, tillägg för kostnad av kakel som fond bakom WC 1 kvm x 587 kr = 587 kr
Vägg, tillägg för sätning av fond bakom WC =719 kr
Golv, tillägg för dyrare klinker utöver std 2,5* 357 kr = 893 kr
Golv, tillägg för sättning av 10x10-plattor 2,5 x 144 kr = 360kr

Total kostnad för gästtoaletten 11 382
 
Vi bygger oxå ett LB-hus i Örebro och här får vi handla vårat kakel & klinker vart som helst. Det är bra, men man blir rätt villrådig, då det finns så mycket att välja på... ;-)
 
Vi byggde inte Ugglan utan ett "vanligt" LB-hus och där ingår att gästtoan är kaklad, sen tillkom inga extra kostnader för sättning av mindre plattor osv, det beror nog på vilken firma man jobbar med..men det blev dyrt nog i alla fall eftersom alla kakel jag vill ha verkar vara svindyra

:)
 
Vi köpte svart/antracit klinkers 33*33 i kök,tvättstuga och hall.
Beige/terracotta i badrummen.Dessa kostade 139:-/kvm och vi köpte via en lokal leverantör som vår entreprenör brukade handla av.
Fonden i badrummen kostade ca 400-500/kvm men eftersom resten var billigare gick det "jämnt upp".
Däremot kostade mosaiken i köket mer och den valde vi att köpa helst själva.
Totalt ca 5000:- mer än det som ingick i Eksjöhus prislista.
 
  • Badrum II.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Badrum.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • 051019 1.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
impossible skrev:
Fann ni kakel/klinker som föll er i smak inom ramen för 200:-/kvm eller fick ni putta in mer pengar, hur mycket isåfall?
Vi ska bygga med Arkitekthem i Helsingborg (inte ett kataloghus) och det ingår kakel o klinker för 300 kr/kvm. Vi har funnit att det är en vettig peng, och vi har hittat kakel o klinker för både över och under 300 kr som vi ska ha. Spannet är 250-400 kr/kvm. Undantaget är klädvården där vi kommer att välja en billig platta (75-125 kr) från typ Bauhaus eller Cheapy.

Tidigare var vi inne på att bygga med LB-hus och fick då veta att det var 200 kr som gällde. Vi var då ute och kollade och hittade INGEN platta för det priset eller under som vi gillade. Så jag tycker att 200 kr är på tok för lite. Snålt av husföretagen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.