Hoppas rätt del av forumet. Men undrar. Vi har ett hus från 50talet med garage i källarvåning med sån där "backe" neråt till infart om ni förstår.
En tanke, om man murar igen porten och dörren och sen ny dränering och fyller igen infarten så blir jämnhöjd med övriga gården. Tjänar man nåt i värme och värmepumpen slipper jobba lika mycket då?
Känns som garage är en värmertjuv.
 
Lite lär du spara, frågan är bara om det är värt jobbet. Men, om ni ändå ska dränera kan det vara en ide. Kom ihåg att kolla om ni behöver bygglov för att ändra i fasaden (ta bort port och ev. dörr).
 
Nja, blir väl att dränera om man ska göra det andra annars så behövs inte det gissar jag.

Var en tanke, om man tjänar nåt på de, för har även tanke på göra om entré till huset som är bara en stentrappa bredvid.
 
I rena pengar kanske några hundringar per år (gissar jag).
 
Okej, tänker annars i värme, om höjs några grader?
 
Kanske , svårt att säga utan att veta mer, kanske lite...
 
Litegrann tjänar man nog, men kostnaden för åtgärden är skyhögt högre. Har ni en källardörr också, eller är det den vägen ni går in i källaren?
 
Höftar man lite siffor: Antag att åtgärden bara för att mura igen porten (Inte dränering av resten av huset) är 20 000:- Besparingen kanske blir en femhundring om året, optimistiskt räknat. Då handlar det om 40 år innan du har fått igen pengarna och börjar spara in nånting på åtgärden.
Innan nån hakar upp sig på siffrorna. De är höftade. Det kan mycket väl dubbleras eller halveras men likväl så är många år det handlar om innan det börjar "tjänas nånting". TS kommer troligtvis inte se någon positiv utveckling i plånboken men kanske generationen efter.

Ska/vill man ändå mura igen av andra anledningar så är det såklart bara att köra på, men för att spara några kronor i uppvärmning så är det inte lönt.
Är porten helt oisolerad eller dåligt idag? Då känns det som att du skulle kunna få bättre ekonomisk utväxling av att bara slå på ett extra lager cellplast på insidan porten
 
  • Gilla
mattoys och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.