Jag skall byta ut vattenradiatorn i badrummet mot en handdukstork men värmesystemet är s.k. ettrörssystem.
Från golvet kommer ett rör som inuti är delat med en mellanvägg, på detta rör sitter avstängningsventilen för radiatorn.
Finns någon form av adapter (insticksrör) som kan förgrena detta rör till två rör för anslutning till handdukstorken?
 
Vi har också ett enrörssystem, med "halvmånar".
Vid renoveringen av vårt badrum för några år sedan gjordes motsvarande operation, med byte från radiator till handdukstork.

Röret kommer upp ur govet i en böj, som ansluter till radiatorn.
Vi fick ta bort denna böj, och dessutom ansluta en särskild "insticksmojäng" i själva handdukstorken, för att få vattnet att cirkulera i den.

I denna tråd på forumet www.pellets.info finns bilder:
http://www.pellets.info/viewtopic.php?t=5380
 
Tack för svaret GoForIt, jag har tittat på dina bilder. Anslutningen av vår befintliga radiator är ett (delat) rör från golvet dvs vi har ingen Y-rör att ta bort som din bild visar, på något sätt måste vi förgrena röret från golvet för att kunna ansluta till lämpligt "koppel".
De handdukstorkar som finns på marknaden har ofta till- och frånlopp separerade, kan man ha matningen (med delat insticksrör dvs enrörsprincipen) i enbart den ena anslutningen och plugga den andra?
Den handdukstork som planeras är Julas.
 
Har du haft uppe golvet och kikat?
Det är inte så att "böjen" sitter under golvet då kanske..?

För det kommer väl ett anslutande rör, som går in i ena halvmånen, och sedan upp i radiatorn. Och sedan kommer ju returen ner i den andra halvmånen för att gå vidare till nästa radiator. Eller?

Vår handdukstork är från just Jula, och matas med två rör, men alltså bara via en anslutning (med den speciella insticksmojängen). Rörisen som gjorde jobbet visste inte att den behövdes först heller, utan den sattes dit i efterhand eftersom torken inte blev varm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.