Efter att h abott i trähus känner man ju, neeej inte trähus nu vill vi ha tegel eller puts!
Men hur "underhållsfritt" är puts egentligen? Finns det olika tekniker eller putsmaterial? Har sett på vissa hus som nästan ser ut som borstade så att säga medans andra är jättetaggiga/prickiga. Är det olika teknik eller är det olika färg/puts?

Någon som vill ge mig några bra handfasta tips & råd om putsat hus? Negativt? plus?

Fördelen med trä är väl att man kan måla om gång på gång men att det kostar att måla och är tidskrävande. Först ska det grundmålas sén en gång till. Efter 1-2 år är det dags igen och så kanske efter 5 år igen osv osv. Så en mindre underhållskrävande fasad är ju önskemålet...

mvh
 
Puts behöver helt klart mindre underhåll, men har en dyrare engångskostnad som du säkert vet. Så länge fasaden inte spricker (huset sätter sig, vatten fryser i putsen) så håller det en jädra stund, sett inlägg där man målat om var 20:e år... Puts är ibland genomfärgad, dvs man målar inte utanpå putsen och då behöver man följdaktligen inte måla om fasaden heller, men kanske tvätta den ibland.

För att få olika struktur så kan man använda olika teknik och/eller puts. Som du märker är det rätt vida frågor du har ställt, finns mycket att lära sig om puts. :)Använd gärna den nya snabba sökfunktionen så hittar du en massa trådar om precis dessa ämnen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.