Hejsan.

Som rubriken antyder, så skall vi måla uthuset invändigt.
KC-B bruk, över en tegelstomme.
Vad skall man använda för färg och var köper man den?

/ Fredrik
 
Är det en oisolerad vägg utan luftspalt så kan man ju misstänka att det finns en del fuktvandring utifrån och in, särskilt längst ner på väggen. Alltså kan det vara lämpligt med en diffusionsöppen färg, typ silikat- eller KC-färg. Läste i en annan tråd där nån lirare menade att matta färger av "vanlig" typ även är ganska diffusionsöppna.

Skulle det inte vara någon fuktvandring att prata om i väggen så kan du måla med i princip vad som helst.
 
Jo, som du mistänker Jon, så är det nog lite fuktvandring på gång i väggen silikatfärg alltså? Var hittar man den? Bygghandlaren?

/ Fredrik
 
Ja, eller i en färgaffär.
 
Hej

Fråga i färgaffären så kan de ta reda på hur diffusionsöppen en färg är. Jag har använt vanlig innomhusfärg typ vattenbaserad latexfärg och den var tillräckligt diff.öppen. Det är ju på den varma sidan du målar och där är ju luftfuktigheten som störst så det är inga problem. Jag har ett lättbetonghus så det är ju att jämföra med ditt hus. Silikatfärgerna är för dyra och komplicerade för att användas innomhus.

Mvh Honken
 
Fast nu var det ju ett uthus, kanske inte så uppvärmt. Allt handlar ju helt enkelt om hur mycket fukt som kommer genom väggen. Det kan bli en hel del fukt genom nederdelen av en gammal tegelvägg i ett ouppvärmt utrymme. Tror inte riktigt det är jämförbart med ditt hus.

Men du har ju helt rätt i att det finns andra färger som säkert är tillräckligt diffusionsöppna.

Edit: Förresten, hur menar du att silikatfärger är för komplicerade för att användas inomhus?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.