Hej, tänkte bygga en friggebod som delvis skall inhysa några kaniner. Har kollat på enkelboden bland annat. Skall väl hålla sådär 15-18 grader där inne. Undrar tjocklek på isolering i torpargrunden. Någon som vet mer?
Mvh
 
Varför inte göra som i Enkelboden?
 
Absolut, men räcker det för att hålla gradtalet? Vill ju inte göra för lite när jag ändå bygger.
 
Jag tänkte på fel beskrivning. Ladda ner enkelstugan och titta på den.
 
Magnus E K
Du kan få 30 grader med enbart golv, väggar, tak utan någon annan isolering så länge det är vindtätt. Men det kommer kosta mycket energi.

10-15 cm isolering i golvet borde räcka för att det ska bli någorlunda ekonomiskt. Satsa mer på vindsbjälklaget/taket.
 
Kollar du på de byggbeskrivningarna brukar ju bjälklagets isolering utgå i princip på vad de får in givet dimensioneringen de måste ha för konstruktionen i övrigt. Ofta kör de 220 alt 195 och minus ev plats som går för ribbor att hålls upp blindbottenskivor får de in antingen det eller någon centimeter mindre.

Gör just nu ett förråd, kör lite på känsla men siktar på samma eller något lägre temperatur inne som dig för allehanda förvarning. Har 145 stenull i bjälklaget, en träregelstomme med 95 glasull i väggar och 120 glasull i taket vilket var platsen som blev över vid 145mm takstolar minus luftspalt. Byggt på känsla som sagt men räknar inte på att bli ruinerad på att hålla vettigt temperatur för förvaring
 
Tack Magnus för input.

Tack myrstack för genomgång av ditt bygge. Tänker också lite lika som dig att göra lite på känsla. Tack för era inlägg.

mvh
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.