Är sedan några år tillbaka ägare av ett egnahemmshus från -50 med några äppelträd ett antal rodedendron mm. Letar info hur man bäst beskär gamla växter som inte från början följer dagen sett att beskära träd. Tittar man i böcker så hittar man bara info om hur det går till från början och det går inte riktigt att applisera på träd som har klippts enligt helt andra ideer än vad man kan se i dagens böcker. Äppel träden har jag hittils klippt efter eget huvud för att få ner i höjd och bli av med konstiga utstickande grenar då vi har kört efter devisen överlever de så gör de. Men har börjat fundera på att det borde finnas info om detta på någonstans på nätet men inte hittat något. Akut just nu börjar bli häcken (som har plantor mitt i som dör) och en azalea som jag gjorde en chansning och flyttade då den stod helt fel. Denna azalea har iår en gren som verkar död men jag vet ej när det är lämpligast att ta bort denna.
 
Torra och döda grenar kan du klippa direkt :).
gaia
 
Oki då har jag lite att ta tag i där iaf. Trodde nog att det bara va att kapa men när det finns så bra folk här så kan man ju fråga.;)
Annars då finns det någon bra bok eller sida ang detta med gammal trädgård någon kan tipsa om?
 
I ett annat trädgårdsforum på nätet stöter jag ibland på en duktig tjej som heter Cilla. Hon har en hemsida där du säkert hittar ett och annat som kan hjälpa dig.
http://www.juniper.se/tradvard/
På följande sida ser du en massa olika typer av träd och får tips om hur du ska beskära just det trädet:
http://www.juniper.se/tradvard/ditttrad.htm

Lycka till!
 
Snuttjulle skrev:
Annars då finns det någon bra bok eller sida ang detta med gammal trädgård någon kan tipsa om?
Ja, Nya beskärningsboken av Vollbrecht m fl är en jättebra guide!
 
Tack för det tipset. Beställd på bibblan nu.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.